Ett liv i lyx...

Studentlivet är inte alltid fullt av pengar men med vänner, kärlek och hela världen för mina fötter gör det ingenting!

Det passar du som...

Publicerad 2011-04-14 18:01:16 i Allmänt,

Ni vet när man berättar för någon vad man håller på att utbilda sig till får man responsen: Det passar du som!

Det är responsfras som ALLA säger för att man ska känna sig nöjd med sitt val. Man vill ju inte känna att man väljer ett yrke som man inte passar som, slösar bort flera år (i mitt fall 4,5 år) på universitet, drar på sig en MASSA lån från CSN för att sedan spendera tiden fram till pensionen med ett yrke man egentligen inte passar som och efter pensionen tittar man tillbaka, bitter och olycklig, med tankar kring hur man slösat bort hela sitt liv i ett yrke man egentligen inte passar som men som alla sa att man passade som när man började!

En del är visserligen ärliga när dem ger den frasen men större delen säger det med eftertänksamhet då de inte känner personen tillräckligt väl för att kunna avgöra ett så stor beslut som val av yrke och som jag förklarade ovan är det alltså bättre att lägga kommentarer som: Va kul! (fast man tänker: stackars sate som ska tillbringa hela sin kärriär med snoriga skitungar...), Vad spännande! (NOT) eller klassikern: Va kul att läsa på universitet! (ni gör säkert inget vettigt, festar och super genom studietiden, just en snygg blivande lärare...).

Efter lite resonering (se ovan) är nog den första frasen den bästa ändå, ni är inte helt säkra på det ni säger stämmer men ni ljuger i alla fall inte...




Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Rebecka

"Ha en hjältes orädda attityd och ett barns kärleksfulla hjärta."

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela