Ett liv i lyx...

Studentlivet är inte alltid fullt av pengar men med vänner, kärlek och hela världen för mina fötter gör det ingenting!

Vart är vårt land påväg...?

Publicerad 2012-12-17 12:51:00 i Allmänt,

Efter nästan en vecka med musikhjälpen i öronen/högtalarna kändes det tomt idag när man inte längre kan sätt så SR och lyssna på alla galan upptåg. Deras humor, känsla för det komiska och deras värme till alla människor som skänker sin tid och sina pengar är beundransvärd! Oavsett hur lite eller hur mycket pengar människorna skänkt fick alla som steg in i buren ett stort tack, pengaklirr i radio och en varm kram.
 
Att Musikhjälpen sedn bara under 5 år gått från 3 miljoner till att i år kunna skänka drygt 23 miljoner är helt fantastiskt, allt tack vare svenska folkets hjärtan. Inte bara här i Sverige gör vi avtryck, när man får höra om en göteborgare som räddar en kvinna i Kina från att drunka (http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1158532-goteborgare-raddade-kvinna-i-kina) för att ingen annan verkade kunna då visar det den bild av Sverige som vi borde visa upp!
 
Varför höja rösterna kring något som är över 80 år gammalt, från en tid när mänskliga rättigheter inte var befintligt? Visst finns det något nostalgiskt över filmen, det medger även jag, men alla som motsätter sig en förändring tänkt att ta bort den steroetypiska bilden som förr fanns över andra människor får väl köpa den. För nu utgör den bara en historisk syn på stereotypa "raser" som vi i dagens samhälle borde vilja "bränna" bort från våra barns näthinnor och skämmas för vad världens invånare en gång i tiden gjorde och ansåg.
 
Nej vi gör det inte offentligt nu men med tanke på den debatt och det stöd SD får allt mer är vi inte långt ifrån... Så vart ska vi lägga fokus, på en 80 år gammal film eller på dagens politik påväg att ge främlingsfientliga mer makt i vårt land? Hur vill du vara svensk, som Musikhjälpen och göteborgaren eller som SD?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Rebecka

"Ha en hjältes orädda attityd och ett barns kärleksfulla hjärta."

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela