Ett liv i lyx...

Studentlivet är inte alltid fullt av pengar men med vänner, kärlek och hela världen för mina fötter gör det ingenting!

Kvällsöppet

Publicerad 2012-01-24 22:43:07 i Allmänt,

Tittade på Kvällsöppet viaTV4 Play där bland annat Lars Anrell, Helena Lundbäck och Jens Fredrikson medverkade för att ta upp det heta ämnet att Rolf-Göran Bengtson vann Jerringpriset.

Ja, det är flest tjejer som utövar sporten på låg nivå men om man ser till eliten är det ganska jämn könsfördelning. Ja, man måste ha en bra häst för att nå långt men vem som helst kan inte rida de riktigt talangfulla hästarna. Ja, inte många har hört talas om "Roffe" UTANFÖR ridsporten men inom ridsporten är det inte många som INTE har hört talas om honom.

Jag vet att många ridskolor försöker hålla kvar de få yngre manliga ryttare de har, framför allt på mindre klubbar som den jag har växt upp i där ridning verkligen anses vara en "tjejsport". För att komma långt med en häst krävs år av ridning, skolning, träning men framför allt skicklighet som Helena Lundbäck menade att "Roffe" har. Precis som Jens sa: "vad skulle Zlatan vara utan sitt lag, vad skulle Tony Richardsson vara utan sin motorcross?" Många skrattade säkert åt liknelsen men som Jens även sa: "Hästen och ryttaren ses inom ridsporten som ett team".

Och till sist, om ingen verkar tro på att ridspotens egen hjälte Rolf-Göran Bengtsson inte är känd, varför fick han själv 44,6 % av totala rösterna, flest genom Jerringprisets historia?


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Rebecka

"Ha en hjältes orädda attityd och ett barns kärleksfulla hjärta."

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela