Ett liv i lyx...

Studentlivet är inte alltid fullt av pengar men med vänner, kärlek och hela världen för mina fötter gör det ingenting!

Svensk skolpolitik

Publicerad 2012-05-09 18:33:28 i Allmänt,

Oftast när man läser något om Jan Björklund skakar jag på huvudet och tänker inte så mycket mer på det, det känns liksom lönlöst. Men när han uttalar sig om att det är invandrarnas fel att kunskapsnivån har sjunkit i Sverige blir jag arg. Det första man som barn får lära sig är att inte skylla sina egna problem på andra! Skulle det vara invandrarnas fel att resurer saknas i skolan? Nej!

Han må vara Skolminister och ha resten av vårt lands regering bakom sig men hur vore det om de någon gång klev ner från sina höga hästar och faktiskt gick in i en skolan och tittade på verkligheten. En verklighet utan en välbetald lärarkår, en verklighet med utbrända lärare, dåliga resurser men främst ett yrke som allt för ofta blir ouppskattat. Visst finns det lärare som inte bör vara lärare men tänk på de lärare som gör sitt bästa. Den nya skolan som innebär en uppdelning mellan elever med höga betyg och elever med låga betyg innebär så som de skrev i Aftonbladet en större uppdelning mellan eleverna vilket i sin tur leder till mer fördomar och mindre gemenskap i ett samhälle som ännu hotas utav tankar om att människor skulle vara olika mycket värda. En skolan där man redan som tonåring ska göra sitt yrkesval.

Skolan handlar om att skapa gemenskap, förståelse och omtanke kring den andra människan. Att utbilda och skapa tankar kring vår tids historia som är allt annat än ljus. Men som det nu innbär en uppdelning mellan "duktiga" elever och "dåliga" elever en större klyfta mellan elevgrupperna som man låter lärarna ta hand om. Vad kommer det bli näst, mäta pannan på barn för att se om de är tillräckligt bra för att gå i skolan överhuvudtaget...?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Rebecka

"Ha en hjältes orädda attityd och ett barns kärleksfulla hjärta."

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela