Ett liv i lyx...

Studentlivet är inte alltid fullt av pengar men med vänner, kärlek och hela världen för mina fötter gör det ingenting!

Det var en gång...

Publicerad 2013-06-28 22:52:49 i Allmänt,

... en liten Tid som bara väntade på att bli vuxen. När han föddes var allt svart och mörkt och stilla men så fort Tid föddes blev världen ljus och full av liv. Tid hade inte så mycket att göra förutom att vänta på sin tur att bli vuxen. Tid såg alla andra växter, djur och varelser växa från små små celler till att slutligen dö och återvända till Moder Jord.

Tid såg livets gång och kände en önskan om att få vara en del av livets cykel. Men Tid visste också att Tidens liv var dömt till evigheten, ett liv till att ständigt pågå men samtidigt ett liv fyllt av de bästa stunderna av livet. Tid kände som många andra att tiden bara flyger iväg, att tiden inte räcker till hur gärna Tid än vill. Tid såg stillsamt på hur djur, människor och jorden utvecklades, evolutionen vill människorna kalla det, men Tid visste bättre. Det är tiden och världens gång, inga ord kan beskriva det bättre än att det är meningen med livet.

Ju mer Tid växte och följde i världsalltets fotspår insåg Tid att han aldrig skulle växa upp och dö som resten av världen. Tid skulle för evigt finns långt efter världen slutat existera. Tid insåg att man kan inte stanna kvar i förfluten tid ty den existerar inte längre, inte heller kan man alltid sträva efter framtiden ty den har inte inträffat än. Det enda man kan göra är att existera i nuet, se dagen för vad den erbjuder och göra varje ögonblick till det bästa hittills.

Livet är kort, man tror att det precis börjat när man inser att Tiden går alldeles för fort så ta tillvara på livet ni har och njut av varje ögonblick!

Det jobbiga...

Publicerad 2013-06-12 21:34:11 i Allmänt,

Min hund är sjuk, eller rättare sagt hon har gjort illa sig i ryggen och går nu med en tydlig visad smärta. Två gånger har vi varit hos veterinären utan att riktigt få hjälp med vad som är fel, hon har bara fått starkare smärtlindring. Det jobbiga är inte att det kostar pengar eller tar tid eller att hon kanske inte kommer vara hos mig särskilt lång tid till (worst case) utan det som är allra jobbigast är att se när hon har ont!
 
Hon går visserligen på smärtlindring med morfin nu men hon har fortfarande ont, så imorgon blir det att beställa ett nytt besök för det blir ju inte bättre heller. Men den enda tanke jag kan tänka, efter att två andra dagar suttit i en djurkliniks väntrum och sett fler än en person bära ut sina djur i en kartong, är att jag vill inte behöva bära ut min hund i en kartong!
 
Jag vill inte att mitt sista minne av henne vara en liten ljus kartong på en djurklinik? Min hund som alltid hoppat, skuttat, skällt, gnällt och alltid visat samma glada inlevelse vad vi än ska hitta på (förutom duschen). Nu är det inte så allvarligt (förhoppningsvis) men tankarna far ändå runt i skallen som en tromb för tänk om det är så illa... Jag försöker tänka positivt men det är inte så lätt när det handlar om min lilla pluttan :)
 
 
 
 

Sommarlov

Publicerad 2013-06-11 17:35:00 i Allmänt,

Nu är sommarlovet här! Eller som studenter brukar säga, vilket lov? För hur man än ser på "ledigheten" är vi i princip aldrig lediga...

Till exempel nu, nu väntar vi på att få reda på om de sista uppgifterna, tentorna eller liknande är godkända eller om man får göra om (och förhoppningsvis rätt) till hösten innan nästa termin börjar. Men eftersom vi måste vänta upp till tio arbetsdagar innan vi får veta resultatet innebär det att om man då åker hem en bit bort från studentstaden som jag , får man helt enkelt dra med sig böcker och anteckningar hem utifall att man inte blir godkänd. Men under dessa tio dagar (två hela veckor) har vi lov! Man passar på att vila och inte tänka på skolan för det finns ändå inget annat man kan göra just nu.
 
Fast nu glämde jag, en students vardag innebär även  en fråga om pengar, så när man hinner (främst sommarlov och jullov) jobbar man för att ha ett någorlunda drägligt liv annars, så kommentaren blir ändå, trots dessa tio "lediga dagar" eller en hel sommar utan studier, VILKET LOV!!!

Det är ett val jag har gjort och står för :)
 
GLAD SOMMAR!!!
 
 

Om

Min profilbild

Rebecka

"Ha en hjältes orädda attityd och ett barns kärleksfulla hjärta."

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela