Ett liv i lyx...

Studentlivet är inte alltid fullt av pengar men med vänner, kärlek och hela världen för mina fötter gör det ingenting!

Tuttiluttan

Publicerad 2012-11-19 20:28:59 i Allmänt,

Jag vet inte vad andra brukar göra för sina CSN-pengar och Högskolepoäng men vi sitter och pratar Bamse eller rättare sagt Tuttiluttan.

Tuttiluttan är en liten figur i Bamse som har ett problem. Varje gång hon säger TUT, delar hon sig i dubblet. Säger hon TUT igen delar hon sig igen och blir då fyra stycken Tuttiluttan. TUT igen innebär åtta Tuttiluttan och TUT igen innebär 16 Tuttiluttan osv. Ja ni förstår. Men det mest intressanta är för att återgå måste hon säga TUT baklänges, dvs TUT. Då minskar antalet Tuttiluttan från 16 till åtta till 4 till 2 till en Tuttiluttan för varje TUT hon säger baklänges.

En lektion i en lärarstudents vardag....

Bondepraktika

Publicerad 2012-11-18 15:56:15 i Allmänt,

Idag är det den 18 november och enligt bondepraktikan är detta ett oturligt datum (av flera) att gifta sig på eller vara på resande fot. Ja, jag ska ju inte gifta mig precis men däremot begav jag mig in till stan, eller som man skulle kunna säga att jag begav mig ut på en resa.

Jag är inte särskilt vidskeplig av mig och tänkte vad kan hända! Jag fick bita mig i tungan när vi närmar oss stan och busschauffören meddelar att vi inte kan åka via Stora Torget då det skett en vattenläcka som orsakat en enorm översvämning. Nu är jag lite mer vidskeplig och funderar på att läsa hela Bondepraktika på ca 150 sidor, kan vara bra att veta de andra oturliga datumen...

Konsten att klippa häst

Publicerad 2012-11-10 17:00:40 i Allmänt,

Alla som har häst vet att när hösten och kylan kommer blir även hästens päls tjockare. Fram åker klippmaskinen och ett par timmar senare ligger all päls på golvet och hästen ser ut som en felklippt pudel. Nu ska jag inte tala om hur konstigt det ser ut med en klippt häst för det är trots allt det enda positiva med den tjocka pälsen är att man får leka med klippmaskin på hästen ett par timmar :)

Något som även lockas fram är minne från olika hästar jag klippt och det har blivit några stycken genom åren. Min försökskanin var min första foderponny och tur var väl det att vi inte åkte någonstans under den första vintern. Jag har blivit bättre kan jag ju meddela! Ett exempel var när jag tillbringade mitt år i Frankrike och alla hästarna skulle helklippas (dvs från öronspetsen och hela benen, se de såg snarare ut som naken hundar än felklippta pudlar). Vi hjälptes åt, jag och Lotta, även om det blev många hästar på mig då Lotta hade fler hästar att rida. En hästägare, tonårstjej, ville göra detta själv och det gjorde hon men den hästen såg varken ut som en naken hund eller pudel, snarare en häst med skabb. Så det blev lagt på mig att fixa till hästen för veckan efter skulle de ut på en tävlingen jag har för mig det var franska mästerskapen i dressyr. Jag kan inte påstå att hästen såg fin ut men det blev i alla fall lite mindre "skabbigt" efter min klippning men hon fick leva ett par veckor med en häst som hade "skabb". De andra gångerna lät hon mig klippa hästen från början...

Drömmar...

Publicerad 2012-11-06 20:10:58 i Allmänt,

Jag drömmer om en man som drar sin hand genom mitt hår och säger att han älskar mig. En man som tittar mig i ögonen och säger till mig när jag har fel. En man som smeker min kind och säger att han är min för evigt.

Jag drömmer om att träffa min Knightley, min Zorro, min Romeo men framför allt min Darcy...

Om

Min profilbild

Rebecka

"Ha en hjältes orädda attityd och ett barns kärleksfulla hjärta."

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela