Ett liv i lyx...

Studentlivet är inte alltid fullt av pengar men med vänner, kärlek och hela världen för mina fötter gör det ingenting!

Grinig

Publicerad 2012-12-20 23:53:20 i

En del skulle nog kalla mig grinig just nu men jag är bara trött på att låtsas, trött på att vara snäll och lyssna på andra när ingen verkar lyssna på mig, hur högt jag än "skriker".

Vid jul ser det kanske ut som att många blir giriga men det enda dem vill är att ge en bort en fin julklapp, laga en god middag till några man bryr sig om eller bara visa uppskattning till sina nära och kära, mitt i all stressen vill man hinna med detta. Man behöver dock aldrig bli otrevlig!

Det enda jag begär när jag kommer hem är att folk ska visa att de uppskattar att jag är hemma, visa intresse när jag pratar även om det är saker som inte kanske är intressant för fem öre så betyder det kanske en hel del för mig! Jag vill att de julklappar jag får visar på den omtanke och kärlek min familj känner för mig och en sådan gåva kräver lite mer än andra, stort eller litet spelar ingen roll.

Nu har jag fått klaga lite och tala om hur jag känner, man måste få klaga ibland, speciellt när det känns som att den personen som betyder allra mest inte verkar lyssna alls... Men med den svenska mentaliteten säger jag bara: Jag mår bra! Som alltid...

Vart är vårt land påväg...?

Publicerad 2012-12-17 12:51:00 i Allmänt,

Efter nästan en vecka med musikhjälpen i öronen/högtalarna kändes det tomt idag när man inte längre kan sätt så SR och lyssna på alla galan upptåg. Deras humor, känsla för det komiska och deras värme till alla människor som skänker sin tid och sina pengar är beundransvärd! Oavsett hur lite eller hur mycket pengar människorna skänkt fick alla som steg in i buren ett stort tack, pengaklirr i radio och en varm kram.
 
Att Musikhjälpen sedn bara under 5 år gått från 3 miljoner till att i år kunna skänka drygt 23 miljoner är helt fantastiskt, allt tack vare svenska folkets hjärtan. Inte bara här i Sverige gör vi avtryck, när man får höra om en göteborgare som räddar en kvinna i Kina från att drunka (http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1158532-goteborgare-raddade-kvinna-i-kina) för att ingen annan verkade kunna då visar det den bild av Sverige som vi borde visa upp!
 
Varför höja rösterna kring något som är över 80 år gammalt, från en tid när mänskliga rättigheter inte var befintligt? Visst finns det något nostalgiskt över filmen, det medger även jag, men alla som motsätter sig en förändring tänkt att ta bort den steroetypiska bilden som förr fanns över andra människor får väl köpa den. För nu utgör den bara en historisk syn på stereotypa "raser" som vi i dagens samhälle borde vilja "bränna" bort från våra barns näthinnor och skämmas för vad världens invånare en gång i tiden gjorde och ansåg.
 
Nej vi gör det inte offentligt nu men med tanke på den debatt och det stöd SD får allt mer är vi inte långt ifrån... Så vart ska vi lägga fokus, på en 80 år gammal film eller på dagens politik påväg att ge främlingsfientliga mer makt i vårt land? Hur vill du vara svensk, som Musikhjälpen och göteborgaren eller som SD?
 

Musikhjälpen 2012

Publicerad 2012-12-14 19:34:42 i Allmänt,

Denna veckan går i vattnets anda, Musikhjälpen 2012 går till rent vatten till barn som lever i slummen.

Som ett land där rent vatten är lika självklart som att stå på två ben är det viktigt att vi hjälper våra medmänniskor, det är det minsta vi kan göra när vi fötts med guldsked i mun. Jag har skänkt 50 kr i samband med Läx insamling som tillsammans med Psyko än så länge har samlat in mer än 10 000 kr. Men bättre kan vi så nyss önskade jag en låt till Musikhjälpen 2012 och det roligaste var att man får ett sms tillbaka som avslutas med " kram Jason, Gina och Kodjo".

Så TACK JASON, GINA och KODJO! Ni gör ett toppenjobb i er lilla bubbla denna veckan och vi utanför ska göra vårt bästa att sprida budskapet vidare :)

Regn eller snö?

Publicerad 2012-12-10 22:06:56 i Allmänt,

Om man dödar en spindel på vintern, blir det regn eller snö som kommer då? För om det kommer regn på vintern är det ju fryst och vi kallar det snö men eftersom det var en spindel jag dödade idag ska vi kalla det regn om det snöar imon...?

Snön faller...

Publicerad 2012-12-07 10:43:37 i Allmänt,

När den första snön kom fanns det ett litet hopp i mig om snö till julafton men om jag ser till tidigare år, förutom -09/10 och -10/11, så är det statistiskt inte troligt men så kom det mer snö och mer snö och mer snö och mer snö och det snöar fortfarande!

Jag vill inte säga högt att snön kommer ligga kvar till julafton av rädsla att den ska försvinna, jag hoppas i mitt tysta sinne för om jag skulle säga det högt tror jag att snön snabbt skulle försvinna, för så har det varit tidigare år när den fösta snön har kommit och man har sagt att detta året får vi en vit jul. Men så försvinner den...

Så kom de vintrarna vi alla minns så väl, vintern -09/10 och -10/11. Den första snön kom med buller och brak och alla sa, nej snön kommer inte ligga kvar men så kom det mer snö och mer snö och mer snö och sen en massa kyla på det och snön låg kvar metervis flera månader!

Så vad alla än tycker och vad jag själv egentligen tycker om vinterhalvåret så en vinter utan snö är en tråkig vinter så av tomten kommer jag önska att snön får ligga kvar så vi får en sådan härlig vit fluffig snöfylld jul, så som en jul ska vara enligt historier, böcker, drömmar och mig själv.

Ej uppnådda mål

Publicerad 2012-12-03 16:28:28 i

Som jag berättade om för några månader sen satte jag upp som mål att springa 5 km i början av december.

Jag vet nu att jag inte kommer kunna nå upp till dem målen. Jag lyckades springa så långt som 4 km men fick sedan ont i ryggen så träningen fick skjutas upp en vecka men när jag var på gång igen åkte jag på en dunderförkylning som slog ut först hals och huvud för att sedan sätta sig i näsa där den nu sitter stadigt med en lätt hosta. Detta medför att jag inte vågar springa utan nöjer mig med att gå med hunden så jag kan väl konstatera att mitt mål att springa 5 km är framskjutit tills jag är frisk igen dvs på obestämd tid men med förhoppning att vara på G igen senast efter nyår.

Något jag däremot kan bjuda på är en bild med hunden i hennes fina nya täcke så här i vinterkylan :)

Om

Min profilbild

Rebecka

"Ha en hjältes orädda attityd och ett barns kärleksfulla hjärta."

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela