Ett liv i lyx...

Studentlivet är inte alltid fullt av pengar men med vänner, kärlek och hela världen för mina fötter gör det ingenting!

Rebeckas matlagningsguide

Publicerad 2011-01-31 20:20:01 i Allmänt,

1. Ta vad du har i kylskåpet.

2. Blanda vad som helst, så länge DU tycker om ingredienserna.

3. Kryddor: SALT och PEPPAR.

4. A-O i matlagning: kärlek!

Med dessa små tips klara sig vem som helst i köket, men ha en brandsläckare i närheten för säkerhets skull...

Minnen: IDROTT

Publicerad 2011-01-31 17:52:19 i Allmänt,

Jag har haft min första idrottslektion sen gymnasiet, för ca 4 år sedan, och redan i omklädningsrummet började skräckkänslan: vad ska vi göra? vilket lag ska jag hamna i? vilka är med i samma lag som jag? kommer jag gå ut härifrån om 1 timme med stoltheten i behåll?

Jag överlevde...

Det börjar tidigt för vissa...

Publicerad 2011-01-29 19:19:10 i Allmänt,

"Nu satt han där, sex år gammal, med en viss Lisa Bosevski bredvid sig. Idag hade dom gift sig i sandlådan och Lisa skulle få träffa sina svärföräldrar, men dom verkade inte alls vara som Shervin hade beskrivit dom och hon gick redan i skilsmässotankar."

ur Kalla det va fan du vill

Tjejer kan...

Publicerad 2011-01-29 19:12:16 i Allmänt,

...med lite skratt och flygande kartongbitar!

Malin och jag skulle bära upp de olika delarna till min nya soffa vilket slutade med att hela trappuppgången var full med de olika kartongbitar soffan låg skyddad i. Men upp fick vi alla delarna! Undrar hur det kommer gå när vi (Malin och jag) ska montera ihop den?

Uppföljning kommer...

På tal om föreläsningar...

Publicerad 2011-01-28 13:56:03 i Allmänt,

"Katt åt linjal, blev mätt"

Inte så kul skämt precis men om det kommer upp på en powerpoint skärm inför 450 lärarstudenter under en föreläsning om tekniska hjälpmedel där föreläsaren pratar om vikten att använda internets olika funktioner i sin undervisning så skrattar ALLA garanterat.

Hmm blivande lärare...

Inspirera...?

Publicerad 2011-01-27 20:14:01 i Allmänt,

Idag hade vi en föreläsare, helt underbart rolig, som poänterade att av alla yrken i samhället är lärare (och polis) de mest konfliktdrabbade yrkerna, men att lärare är de som sjukskriver sig mest. Han sa även att vi kommer möta konflikter av olika slag, allt ifrån glömda böcker till spottloskor i ansiktet, under våra verksamma yrkesår. Det är hur vi hanterar konflikterna som avgör om vi kommer fortsätta som lärare eller sluta inom ett år (för ett par år sedan slutade ca 30% av alla nyblivna lärare efter ett år enligt en undersökning).

Man tycker ju att de föreläsare vi lyssnar på ska inspirera oss till att vilja bli bra och nytänkande lärare, i alla fall att inspirera oss att fortsätta utbilda oss till lärare men ibland kan man undra...

Dumma idéer

Publicerad 2011-01-26 19:20:13 i Allmänt,

Av alla dumma idéer jag kommit på var dagens den dummaste!

Efter en dag i Norrköping, en del bussåkande och en släng i spårvagn bestämde jag mig för att gå hem från Campusbussen, lite motion, vilket innebär 3-4 km. Det hade inte varit så farlig om inte det varit SVINKALLT ute och jag var definitivt inte klädd för SVINKALLT. Men jag nej jag står på mig, jag ska gå hem. SVINKALLT! Efter tio min känner jag inte mina händer längre (trots vantar), efter ytterligare tio min försvinner känslen i benen, känslen i armarna försvinner tio min innan jag är hemme. Det ända som inte är kallt när jag kommer hem är fötterna... De har nämligen haft en sådan fart hem att de inte hunnit bli kalla, men allt annat är is!

Som jag sa den dummaste idén någonsin och jag har ändå haft några stycken vid det här laget... NO MORE!

Fobier

Publicerad 2011-01-26 07:54:35 i Allmänt,

Som många andra människor har jag fobi mot en del saker... bland annat mot SPINDLAR!

En kväll sitter jag, syster yster och kusin vitamin och tittar på film en sommarkväll när plötsligt vi alla ser en svart fläck krypa över golvet. Efter två sekunder och tre gallskrik är vi alla beväpnade med tjocka kataloger och börjar planera. Planen består i att skrämma fram spindeln från under TV-bänken vilket lyckas, liksom träffsäkerheten från tre väldigt uppskruvade tjejer som otroligt nog lyckas träffa en 5cm stor spindel från 3 meters håll där vi tillsammans bildade en halvcirkel utan att behöva nudda golvet.

Resultat: Spindel död, lämnad åt föräldrarna att städa bort nästa dag.

MISSION ACCOPLISHED

Ny kurs

Publicerad 2011-01-24 07:54:38 i Allmänt,

Varför var det så jobbigt att gå upp ur sängen?

Just det, vi börjar ny kurs idag vilket innebär nya grupparbeten, enskilda uppgifter, utgifter för litteratur och kompendium samt att man har många långa oftast tråkiga föreläsningar HELA veckan.

Nu vet jag varför jag inte ville stiga upp...

Småland = ?

Publicerad 2011-01-22 19:16:16 i Allmänt,

Varför blir man allltid så glad när man mitt i en bok får läsa:

"Hans småländska lät som vanligt ytterst trivsam. Erica undrade alltid varför människor som talade småländska verkade så sympatiska så fort de öppnade munnen."

Hemma...?

Publicerad 2011-01-21 18:20:05 i Allmänt,


Vem kunde ana att lukten av koskit skulle väcka hemmakänslan till liv... som "en äkta kobonde från småland"!

Tikar...

Publicerad 2011-01-19 20:14:29 i Allmänt,

Min hud  har börjat äta diverse saker vilket gör mig lite arg... Så idag blev jag rejält arg på henne och skickade upp henne för att sova eller ligga eller vad hon nu gör när hon är på övervåning.

Hon har inte gjort ett ljud ifrån sig på snart 4 timmar, jag tror hon är sur på mig...

Manliga känslor...

Publicerad 2011-01-18 08:39:31 i Allmänt,

Vet ni hur sällan man möter en kille som kan uttrycka sin känslor...?

Vi hade redovisning i en del av kursen, skriftlig kommunikation, där vi skulle skriva tre texter och en skulle vi läsa upp. En kille valde att läsa upp en text som han skrivit om när han träffade sin tjej. Kan ju tala om att alla tjejerna blev tårögda och det hördes suckar lite överallt... Men den bästa avslutningen kom våra lärare med:

"Om din flickvän inte gillar den är hon inte klok!"

Synintryck

Publicerad 2011-01-17 13:21:25 i Allmänt,

Jag tittar mig omkring i lägenheten och det enda jag ser är gult...?

Men det är mer åt brandgult... eller ljusgult... eller oranget... eller mesgult... eller solgult... eller beigt...eller den där gula färgen IKEA har... eller den svagt gula färgen på blad innan de vissnar... eller terracottafärg... eller är det mot guldgult? Det kanske inte är gult över huvudtaget, det är bara för att man blivit inpräntade sen barnsben hur gult ska se ut och nu tror vi bara att det är så gult ser ut men egentligen så ser inte gult ut så utan gult kanske ser ut som grönt... Då ser ju grönt inte ut som grönt utan som gult men hur ser då grönt ut, kanske som blått eller lila eller svart. Hur vet vi egentligen att färgerna har rätt namn, det kanske bara en fint från utomjordingar som landade här för flera miljoner år sedan och fick oss att lära oss färgernas namn så att de kan komma tillbaka någon gång i framtiden och ta över världen!

Jag gillar i alla fall mina "gula" taperter nu (om vi ska kalla de det)...

Samtalsämne??

Publicerad 2011-01-16 12:34:40 i Allmänt,

Påväg till affären igår hamnade jag bakom en kvinna och en man. Dessa diskuterade något livligt. Men då mannen talad tyst uppfattade jag inte om de pratade om invadrare eller politiker?

Efter en stund hörde jag äntligen vad mannen sa och förstod att de pratade VARGJAKTEN!

Snacka om missförstånd... :P

Obeskrivlig lycka!

Publicerad 2011-01-15 14:00:10 i Allmänt,

Jag kan inte sluta le för min största lycka just nu är mitt senaste fynd!


 

Telefonbänk, lite skamfilad men med slip och fix kommer den passa perfekt i hallen. ENDAST 75 KR PÅ MYRORNA! Årets första fynd och det kommer troligtvis bli fler, har ju trots allt 350 dagar kvar på året ^^

Bröllopstårta

Publicerad 2011-01-14 08:37:34 i Allmänt,

Jag: Det är så jobbigt att cykla nu!

Angelica: Ja, det är så halt.

Jag: Det ligger ju som i lager, IS-SNÖ-IS-SNÖ-IS

Angelica: Som en bröllopstårta :P

Matte...

Publicerad 2011-01-13 09:53:02 i Allmänt,

Ibland måste jag få vara allvarlig...

Ska g å på min första mattelektion på 3år idag, måste nämligen läsa in Ma C och D för att få behörighet att bli mattelärare. Jag tror det kommer bli kul, gillade ju trots allt mattelektionerna ganska mycket under både högstadiet och gymnasiet, vilket troligen berodde på två otroligt bra lärare. I alla fall som jag såg det, men jag vet att inte alla håller med...

Sen kommer jag ju kunna utnyttja min blivade rumskamrat som är ett litet mattesnillle ;)

Rocky Balboa

Publicerad 2011-01-12 14:08:52 i Allmänt,

En gång för länge sedan hade vi en stallkatt som hette Rocky. Han var så fin, med gråspräcklig päls och stora bruna ögon som ALLTID uttryckte viljan att få gosa lite. Han var den bästa av stallkatter, jagade möss dagar i ända, kom när man ropade för att i nästa sekund ligga i knäet och spinna högt av välbehag.

En dag mötte han dock sin största motståndare, sin över man eller övermus får vi väl säga. Vi döpte musen till Einstein. Flera gånger fick han honom fast, men på nått sätt lyckade Einstein alltid fly. Och stackars Rocky lyckades aldrig fånga honom...


Hur man blir av med oönskade Jehovasvittnen...

Publicerad 2011-01-11 09:14:44 i Allmänt,

  • Stå i dörröppningen
  • Lyssna öppet, inte uppmuntrande
  • nicka då och då
  • Svara JA på frågor om bibeln men gör ingen ansats att visa vad du kan/inte kan
  • Hmmm:a som svar på alla ev frågor
På detta sätt kan du kanske bli av med dem... om du har tur!

På tal om dammråttor...

Publicerad 2011-01-08 11:51:35 i Allmänt,

Mamma: Nu måste du damsuga ditt rum, Andreas! Dammråttorna börjar ju snart ta över.

Brosan: Jag har inga dammråttor. De blev uppätna av dammkrokodilerna under min säng...

I natt jag drömde något igen...

Publicerad 2011-01-08 11:44:28 i Allmänt,

Denna gången hade Syrran skaffat en dalmatinhane som jagade råttorna som kröp runt under våra sängar. Ja, vi hade det gamla rummet tillsammans igen och det var tre STORA hål i väggen längs golvet under sängarna och det var därifrån råttorna kröp fram.

Är det ett tecken om att Syrran behöver städa sitt rum...

...eller är det mina egna dammråttor som börjar bli för stora?

Vise män eller tomtar?

Publicerad 2011-01-06 09:23:07 i Allmänt,

Under nyårsafton kom ett väldigt intressant samtals ämne upp: MAMMAS JULKRUBBA

Emelie:

"Enligt Bibeln är det tre vise män som kommer till Jesusbarnet men här är det tusen tomtar!"


Upptäcksfärd

Publicerad 2011-01-05 15:46:27 i Allmänt,

Hittade hissen i Key och bestämde oss för en liten upptäcksfärd i Keys källare,

Vilket ledde till att vi hittade tusentals gångar under campus!

Nja tusentals var det ju inte, bara en som ledde oss till D-huset.

När vi kom upp ur tunneln, fnittrade vi som små barn ute på busstreck.

Tänka vad kul man kan ha som blivande lärare...

Skrik - PANIK

Publicerad 2011-01-04 18:14:30 i Allmänt,

Syrran och jag var ute och åkte bil. Syrran körde. Så kom vi till en plats som alltid är hal och bilar slirar under vintertid men syrran kör lugnt och fint så ingenting händer. Men för mitt inre ser jag hur det skulle kunna se ut OM vi skulle slirat och åkt utför slänten, vilket leder till ett högt och gällt skrik från mig. Ljudeffekter ni vet...

Syrran får panik

Jag skrattar

Mardröm

Publicerad 2011-01-01 19:22:58 i Allmänt,

Jag får ibland för mig att vara lite elak ibland... sist var pappa offret.

Jag var påväg hem till Sävsjö för att fira jul och nyår men måste stanna i Husqvarna för att fylla på spolarvätska. Men tjej som jag är kan jag inte få upp motorhuven och ringer därför pappa. Dessvärre för honom får jag en genialisk idé när han svara:

- Ahh det är Jonny.

- Hej pappa! Jag har krockat...

- Vad sa du?

- Jag har krockat... (flinar hejdlöst)

(tystnad)

- NEJ! SÄG INTE DET, BECKIE! SÄG INTE DET...

- HAHA, nej jag bara skämtar.

(tystnad)

- Man skämtar inte om sådana saker...

Om

Min profilbild

Rebecka

"Ha en hjältes orädda attityd och ett barns kärleksfulla hjärta."

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela