Ett liv i lyx...

Studentlivet är inte alltid fullt av pengar men med vänner, kärlek och hela världen för mina fötter gör det ingenting!

Missöden

Publicerad 2013-01-29 23:22:59 i

Ibland sker saker och ting inte som man planerat. När bussen går två min tidigare än enligt tidtabellen och inte ens den snabbaste språngmarsch kan rädda dig eller när det börjar snöa trots att nyheterna lovat regn!

Eller när man helt enkelt trycker av väckarklockan istället för att trycka på snooze vilket leder till att man två och en halv timme senare vaknar upp och undrar om inte klockan ska ringa snart men inser efter ett ögonkast på klockan att man definitivt inte kommer hinna till föreläsningen som började för lite mer än en timme sedan. Då drar man helt enkelt täcket över huvudet efter att ha insett detta hopplösa läge och snoozar en stund till...

Männinskor i mitt liv

Publicerad 2013-01-27 12:47:48 i Allmänt,

Man möts varje dag av människor som kommer påverka ditt liv på ett eller annat sätt. Mannen som låter dig gå före i kön då du bara har ett par varor och han har en hel vagn. Busschaffören som ler glatt när man hälsar. Cyklister som tränger sig i cykelkön. Mamma som ringer och frågar hur du mår. Möten som påverkar hur man mår men även hur du kommer fortsätta din resa under dagen. En del personer berör mer än andra resan mot livets glädje och harmoni. För mig finns det flera personer som hjälper mig hitta balansen och glädjen i att leva.
 
En person som påverkat mig mycket är Paulo Coelho, en författare som påverkar tankar lika mycket som sinnet. Han har skrivit böcker som till exempel Alkemisten och Valkyriorna. Hans böcker sträcker sig till att få människor att se det sanna värdet i sin omvärld och i sina medmänniskor. Hans berättelser ger perspektiv på livet och dess stävan till balans i en värld så fylld av hat och våld. Man ska möta sin omgivning med förståelse för det oförändliga och det som vi faktiskt kan påverka. Han berör människor till både sinne oh själ.

"Even you, the person asking the question. ‘I’m useless’ is the answer you give yourself. Soon that answer will poison you and you will die while still alive, even though you still walk, eat, sleep and try to have a little fun whenever possible.

Don’t try to be useful. Try to be yourself: that is enough, and that makes all the difference."

(Paulo Coelho, paulocoelhoblog.com)

Bubblan i Frankrike

Publicerad 2013-01-22 23:45:27 i Allmänt,

Jag vet inte hur det började för er men för mig började det så här : http://youtu.be/RvnkAtWcKYg
 
Enda kanal till omvärlden förutom internet var musikkanaler på Tv och då på franska, mest med fransk musik men händelsevis annat amerikanska, tyskt... mm. En dag visades en bra musikvideo med ett bra band som tydligen skrivit låten till en film. Intressant, ladda hem filmen och den visade sig handla om en flicka som blir kär i en vampyrpojke. Väldigt bra film som baserades på en bok, givertvis måste nu boken inhandlas och läsas i tråkighetens mest stillsamma hörn. Förvåningen och lyckan blev stor när det visade sig finnas fler böcker.
 
Förvåningen blev ännu större när semestern över jul och nyår visade HUR KÄND filmen/böckerna faktiskt var. Oj Oj!!! En hysteri utan dess like med skrikande tonårsflickor, papparazzi, kärlekshistorier och Gud vet vad. Att hitta Robert Pattisson i en folkmassa bestående av fans skulle vara som att leta efter en nål i en höstack. Som sagt en hysteri utan dess like. Så efter att ha inhandlat den sista boken i serien omkring påsk (vid mitt sista hembesök i Sverige innan hemresan) åkte jag tillbaka till min bubbla i Frankrike där allt började med en musikvideo...

Tenta

Publicerad 2013-01-18 23:25:09 i

Okey samma tankar och känslor som under omtentan, tänk er in i det så vi får upp stämningen... Men denna gång sitter jag där med en blåsa som varit full i över en timme, kommer förmodligen behöva mer tid att skriva klart tentan. Jag måste alltså gå på... TOA!

Något som får magen att bli till en spann full av fjärilar, fötterna tunga som bly och rörelser långsamma som en sengångare. Bara för att gå på toaletten och slå en drill!?

Tentatanterna sitter där med sina pennor och listor, klockan stirrar mot en med tiden som tickar. En kapten Krok-känsla där man känner tiden försvinner i en massa tickande. Nervöst skriver jag ner mitt namn och tid innan jag går in på toaletten. Det enda jag kan tänka på är att tiden går och är jag för länge där inne kommer tentatanterna stirra på mig och anklaga mig för fusk sedan slänga ner mig i en mörk håla och tortera mig tills jag nedbruten och svag erkänner mitt fusk jag aldrig gjort allt för att slippa mer smärta! Ja, typ så tänkte jag. Så efter knappt två minuter är jag ute igen med klappa de hjärta och knappt tömd blåsa skriver jag dit tiden ut. De kan i alla fall inte tycka det tog för lång tid...

Btw jag klarade min omtenta trots allt men fråga mig inte hur det gick på denna tentan. Vågar inte säga utifall att det betyder otur :

Att vara lärare

Publicerad 2013-01-14 18:46:41 i

"Den kloke vägledaren för mig inte in i sitt eget visdomens hus, utan leder mig till min egen visdoms tröskel". (Sören Kierkegaard)

Omtenta

Publicerad 2013-01-14 01:49:34 i

Så jag sitter där i den enorma salen med min omtenta framför mig. Luften är varm och torr, nästan för hostattack men jag kan känna doften av linoljebehandlat trä (måste vara en för tidig yrkesskada). Klockan är 09:45 och jag har svarat på alla frågorna trots att tentatiden är från 8:00-13:00. Vår lärare ska komma in vid 10:00 om vi har några frågor. Det enda jag kan tänka på är att det kan inte vara så enkelt, det ska inte vara så enkelt! En tenta på universitet ska inte kännas så enkel... Eller är det jag som inte tagit fram rätt uträkning. Det ska egentligen vara något mycket mer avancerat? Eller har jag rätt trots allt?

Blicken glider över andra i den stora salen, alla huvud är böjda över tentor som de antingen missat när den gick första gången eller som de fått göra om men alla skriver frenetiskt. Det ska väl inte vara så enkelt för mig då, eller?

Tentatanterna sveper blicken över studenter för att upptäcka fusk, fingrar på pennor och papper, allt för att få lite att göra tills tiden är slut. Går sakta förbi för att lösa av varandra vid toaletterna. Tre toalettbesök var sa de innan vi började, tre toalettbesök var under fem timmar. Det kan inte vara så enkelt, eller?

10:00 och vår lärare kommer in. Jag är klar men undrar hur det går för de andra, känner de samma lättnad/skräck som jag för att det verkar vara så enkelt. Sneglar försiktigt bakåt så inte tentatanterna blir misstänksamma men nej mina kamrater skriver och räknar för full hals, precis som alla andra. Det kan inte vara så enkelt!

Med steg som nästa ekar i den stora och alldeles tysta salen lämnar jag in tentan 10:27, min lärare har redan gått därifrån men jag satt i alla fall kvar så han såg mig sitta och "skriva". Den stora dörren slår igen bakom mig med en svag duns och jag tänker tyst för mig själv i den allra djupaste delen av huvudet: Det kan inte vara så enkelt, jag är körd... Igen...

Enkel mat

Publicerad 2013-01-08 20:02:37 i

En enkel studentig ansiktsmiddag bestående av korvstroganf och ris med ett par plommontomater till ögon som serverades med ett glas utsökt dyrt och mustigt glas vatten... (om någon undrar så var det gott)

Nytt år = nya tider?

Publicerad 2013-01-03 17:05:00 i Allmänt,

Nu är det nya året påbörjat med tentaplugg och kompishäng men vad gör det när hela världen tycks vara upp och ner!?
 
Små saker som har växt och nu är i lavinartad karaktär får mig att se rött. Varför ska det vara så svårt för människor att se varandra, sina egna och andras begränsningar men framför allt att kunna samarbeta! Inför det nya året kommer många löften om bättre hälsa, mer energi, bättre livskvalitet men vad inte många människor verkar förstå är att vår hälsa, energi och livskvalitet beror till största delen av människorna vi väljer att omge oss av och hur vi väljer att mota våra medmänniskor.

Många tänker att detta ska bli deras år av positiv anda, men det första som händer är att de gräver ner sig i samma skit som var förra året, det är trots allt bara några dagar sedan. Det är som en del i dikten från Expressen (http://www.expressen.se/kultur/12-12-31/) säger:

 
"Nästan inget blev som vi hade tänkt.
Nästan allt fortsatte som vanligt.
Världen gick under, igen och igen."
 
 
 

Om

Min profilbild

Rebecka

"Ha en hjältes orädda attityd och ett barns kärleksfulla hjärta."

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela