Ett liv i lyx...

Studentlivet är inte alltid fullt av pengar men med vänner, kärlek och hela världen för mina fötter gör det ingenting!

Säg vad som har hänt...?

Publicerad 2011-07-29 21:11:31 i Allmänt,

Jag vet inte hur det brukar gå till på andras jobb men på mitt jobb ska vi avlägga rapport efter varje arbetspass så att de som kommer efter vet vad som väntar dem. Men oavsett vad som har hänt, mycket eller lite, börjar alla rapporter med frasen "Det har varit lugnt, det har varit som vanligt"... Sen rabblar man upp allt som hänt som avviker från det normala, vilket innebär allt som hänt!

Ändå börjar man ALLTID med att säga: "Det har varit lugnt..."

Sommarjobb

Publicerad 2011-07-28 14:47:26 i Allmänt,

Det känns som det enda jag har gjort denna sommaren är att måla...

...måla stolar, komod, väggar, sockel mm. NÄR TAR DET SLUT!

Pappas nya hjälm

Publicerad 2011-07-25 16:56:28 i Allmänt,

Pappa köpte en ny hjälm till när han ska köra sin veteranmoped.


Jag ÄLSKAR den och funderar på att skaffa en likadan fast till när jag cyklar! Det finns till och med glasögon när det blåset, regnar eller snöar för att inte tala om hur den kommer värma på vintern. Måste bara hitta en sådan nu om jag inte kanske ska sno pappas...

Kreativitet

Publicerad 2011-07-25 16:45:49 i Allmänt,

jag ska slipa, jag ska måla, jag ska göra stolen ny...


Före

Efter

Athena fick göra ett avtramp i historien...

Hästar är rasister!

Publicerad 2011-07-23 18:04:46 i Allmänt,

Om man observerar en flock med hästar kan man se hur de väljer att vara med hästar som har samma färg och storlek. De stöter bort de hästar som ser annorlunda ut och föredrar hästar som liknar dem. Tror ni hästar tänker att de som inte har samma färg är svagare och mindre värda, eller är det bara att precis som vi människor dras man till allt som liknar en själv? Allt nytt och främmande skrämmer oss?

För hur man än vrider och vänder på ”steken” så föredrar man att tillbringa sin tid med människor som dels liknar en själv men även som man trivs med. Enda skillnaden här, mellan hästar och människor, är att vi inte tänker på hudfärgen. Det gör hästar…

 

Tjatiga kärringar som vägrar lyssna...

Publicerad 2011-07-21 22:48:14 i Allmänt,

Sitter i fikarummet under lunchen och väntar mig en lugn stund innan resten av eftermiddagen ska knegas vidare. Iställer hamna man mitt i en diskusion om medmänsklighet och mänsklig moral där "huvudnummret" är det andra huset som upptäcktes i Danmark där fosterbarn blivit förgripna på. Ett hemskt ämne där mina "kära" kollegor inte kunde förstå hur man kan göra något sådant eller hur ingen granne reagerat!

Det är hemsk att detta kan hända, framför allt fosterbarn som redan har det svårt på ett eller annat vis men som jag förklarade för min kollegor så är människor som gör detta mot barn duktiga på att manipulera och ljuga för att dölja sina förehavande och genomföra dessa men framför allt får de barnen att tro att det är deras fel! Mina kollegor vägrade lyssna och anklagade nästan grannarna och barnen själva för att ingen reagerat eller sagt något tidigare.

De enda som har gjort fel är de människor som förgriper sig på barn. GLÖM ALDRIG DET!!!

Viktigt!

Publicerad 2011-07-20 14:00:01 i Allmänt,

Här hemma (i Sävsjö) brukar man tala om de tre V:en, jag har pratat om dem tidigare, som man bör skaffa sig under sitt liv: Vovve, Volvo, Villa.

Jag talar om de tre H:en: Hund, Håkan och Häst.

Två avklarade, en kvar...

"Tänk rätt - och du blir lycklig"

Publicerad 2011-07-19 21:05:11 i Allmänt,

Läste Expressen (2011-07-08) och stötte på en artikel med denna rubrik. Ja jag vill vara lycklig så jag läste den. Enligt den måste man tänka på vilka krav man man ställer på sig själv och sin omgivning, oftast är man olycklig eftersom man ställer för höga krav som inte kan levas upp till. "På sommaren förväntar oss att det ska vara sol varje dag. Såvitt jag vet har det aldrig varit det i Sverige. Egentligen fattar ju alla att det kommer regna någon dag," säger Mattias Lundberg (psykolog och docent i psykologi vid Umeås universitet) i artekeln och jag håller med. Man måste våga drömma och ställa krav men rimliga krav som man kan uppnå annars är det meningslöst.

Här var några tips till ett lyckligt liv:

  1. Spendera tid med andra, speciellt vänner, familj och partner.
  2. Hitta utmaningar i ditt arbete.
  3. Hjälp andra
  4. Ägna dig åt dina intressen.
  5. Håll dig i form.
  6. Ha en plan, men var öppen för nya erfarenheter.
  7. Tänk positivt.
  8. Förstora inte negativa händelser.
(ur boken Personality Psykology: Domains of Knowlegde About Human Nature av Randy Larsen och David Buss)

Lycka till att finna lyckan  i era liv!

Färgglad på stan

Publicerad 2011-07-16 09:58:55 i Allmänt,

Kände för att piffa upp mig lite så där på fredagkvällen. Min outfit: svarta leggins, ljusgul tunika som gick ner till knäna, ljuslila tröja, blå/rosa blommig mönstrad sjal, marinblå mössa och ett par knallröda skor. Tyvärr blev det inget kort som kunde föreviga denna underbart färgglada outfit, men många kommer nog få svårt att glömma den ändå...

Se vad man kan hitta i skogen

Publicerad 2011-07-14 20:08:45 i Allmänt,

Åkte till en herrgård, Gunillaberg, som ligger mitt i skogen omgjort till en atelje för en dansk konstnär Tage Andersen där han ställer ut egen konst men även en del andras. Det är som att komma till en oas efter att kört på en grusväg genom tjock granskog när allt plötsligt ljusnar med två stora hagar på var sin sida. en gård full av växter och djur med en sliten touch som gör allt mycket mer charmigt. Enjoy!


Grusvägen mittemellan hagarna.

Herrgården Gunillaberg

Ladugården

Lusthuset bakom herrgården

Sjukt häftigt träd framför huset

Några av de många minigrisar som fanns på gården.

En av baggarna som betade på trädgården framför huset.

Hittade givertvis hästar också, här med Sara och Sofie.

Panik...?

Publicerad 2011-07-14 19:02:04 i Allmänt,

Borde man ha en liten känsla av panik när man är 23 år gammal, har läst 1 år till lärare, skaffat egen lägenhet i annan stad och har pojkvän? Svaret är NEJ, men när ens vänner skaffar fästman, fast jobb, de tre v:en (villa, vovve, volvo (typ), och barn på G början man känna sig lite efter. Men det är bara i småstäder det är så. Så i Sävsjö är det normalt att ha allt det vid 23 års ålder men i Linköping där jag pluggar skulle man tycka att det är att gå för fort fram. Jag säger inte att något är rätt eller fel bara att man ibland känner sig utanför...

För att lätta upp denna tunga stämmning kommer några bilder från min nya lägenhet :)


Nya vardagsrummet

Nya köket som ska få nya tapeter

Once upon a time...

Publicerad 2011-07-13 14:21:43 i Allmänt,

Länge sedan sist men nu när jag jobbar så har jag inte samma möjlighet att sitta vid datorn som innan. Här kommer ett citat ur en bok jag läser just nu (Vid floden Piedra satte jag mig ned och grät av Paulo Coelho):

"Den Andre är den som man har lärt sig att vara, men som inte är jag. Den Andre tror att det är vår plikt att ägna hela livet åt att fundera över hur vi ska kunna lägga pengar på hög så att vi inte behöver svälta när vi blir gamla. Han funderar och planerar så mycket att han upptäcker att han lever först när hans dagar på jorden närmar sig sitt slut. Men då är det redan för sent."

Full rulle

Publicerad 2011-07-09 19:00:07 i Allmänt,

Äntligen hemma efter en helg av flytt!

Men ingen rast och ingen ro för imon bär det av till Gbg och Liseberg med små kusinerna, så hoppas hoppas på fint väder för annars blir vi hemma. Därför blir det inget nytt roligt här förrän imon kväll eller på mån. Ledsen mina vänner men livet är inte rättvist ;)

Sakta jag går genom stan...

Publicerad 2011-07-08 10:13:41 i Allmänt,

Åter tar jag mig själv upp till Linköping, denna gång för att byta lägenhet. Men vad var det för känsla som växte min mage när jag svängde av E4:an? Hunger, trötthet, mensvärk? Nej det är för tidigt… En känsla av att komma hem, en välbekant känsla, hemtam och alldeles alldeles alldeles underbar! Linköping är mitt hemma vad alla andra än säger, i Linköping trivs jag bäst, Linköping i mitt hjärta osv. Jag kan knappt bärga mig tills skolan startar med allt som där tillhör så jag kan åka tillbaka till MIN (nya) lägenhet, fixa och dona för att tillbringa ytterligare ett läsår där jag trivs som bäst.

Ett läsår som kommer bli minst lika lyckat som detta!

 

Sakta jag går genom stan...

Publicerad 2011-07-08 10:12:46 i Allmänt,

Åter tar jag mig själv upp till Linköping, denna gång för att byta lägenhet. Men vad var det för känsla som växte min mage när jag svängde av E4:an? Hunger, trötthet, mensvärk? Nej det är för tidigt… En känsla av att komma hem, en välbekant känsla, hemtam och alldeles alldeles alldeles underbar! Linköping är mitt hemma vad alla andra än säger, i Linköping trivs jag bäst, Linköping i mitt hjärta osv. Jag kan knappt bärga mig tills skolan startar med allt som där tillhör så jag kan åka tillbaka till MIN (nya) lägenhet, fixa och dona för att tillbringa ytterligare ett läsår där jag trivs som bäst.

Enda anledningen till att åka hem är Håkan, för mina vänner kan faktiskt snart pallra sig hit och hälsa på :D

 

 

Önsketänkande

Publicerad 2011-07-06 21:27:08 i Allmänt,

Sitter i soffan, en fin kväll som denna och önskar att något spännande, kul, livsglädjande kunde hända i denna lilla stad där det enda som verkligen händer är om vem nästa skvaller ska handla om...

Har en pisskväll med andra ord

Gissa språket..?

Publicerad 2011-07-04 21:38:34 i Allmänt,

Helo!

Fy enw i yw Rebeca.
Rwy'n dod o Sweden.
Rwy'n byw mewn tŷ melyn gyda thrim gwyn.
Mae gen i gi sydd yn 5 mlwydd oed.
Rwyf am ddysgu iaith hon, sydd yn Gymraeg.

Nice eich bod yn darllen fy mlog, DIOLCH YN FAWR!

Jag var uttråkad...

Cameron Diaz

Publicerad 2011-07-01 09:46:37 i Allmänt,

xx: Jag gillar inte Cameron Diaz. Hon tror hon är något!

Jag: Men hon är ju något, typ värsta hollywoodkändisen...

Mitt rum

Publicerad 2011-07-01 09:44:39 i Allmänt,

Mamma: Ditt rum är snart en sanitär olägenhet!

Jag: Jag har ju bara lite damråtttor...

Om

Min profilbild

Rebecka

"Ha en hjältes orädda attityd och ett barns kärleksfulla hjärta."

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela