Ett liv i lyx...

Studentlivet är inte alltid fullt av pengar men med vänner, kärlek och hela världen för mina fötter gör det ingenting!

De händer som grävde på Göta Kanal

Publicerad 2011-06-26 21:53:27 i Allmänt,

En dikt som Tage Danielsson skrivit heter så och idag har jag avklarat en punkt på min "Bucket-list", att åka båt på Göta Kanal! Egentligen hade det varit bättre med segelbåt men det kan bli lite svårt med tanke på en lite detalj och en ganska stor detalj.

  1. Jag har inte segelbåt (liten detalj)
  2. Jag kan inte segla (stor detalj)
Men nu har jag åkte en stor båt som körde lite fort som en snigel, lite mer än 2 mil tog 3,5 timmar att åka, och jag gkömde allt vad sysselsättning heter. Varken iPoden eller bok följde med vilket slutade med att jag satt och sov i en solstol på övre däck. Ganska nice ändå tycker jag, speciellt när man får se att slussvakter springa fram och tillbaka varje gång slussarna skulle öppnas :D

Ödet

Publicerad 2011-06-22 19:36:57 i Allmänt,

"Livet består av en räcka händelser.
En del är märkvärdigare än andra och kallas tilldragelser.
En del är noga planerade av oss själva eller av någon annan, de är styrda av en vilja och kallas handlingar eller företag.
Men en del händelser tycks varken vara styrda av viljan eller av förnuftet, de förefaller vara helt oväntade, överraskande, oförutsedda. Vi kallar dem tillfälligheter eller slump, men vi vet ingenting om dem. Vi vet inte om de i stället kanske är delar av ett öde, som inte kan undvikas, är bestämda av en försyn som ingen känner.
Vi vet ingenting om detta.
Men många av oss har nog varit med om att obetydliga och skenbart helt slumpmässiga händelser fått viktiga följder." (Tordyveln flyger i skymningen, Maria Gripe).

 

Grupp 6 - de ofattbart trötta

Publicerad 2011-06-21 10:19:52 i Allmänt,

Måste ju ge en beskrivning av min kära Grupp 6 från den senaste kursen oxå, vill inte att de ska känna sig bortglömda och oälskade!

Burk (Henrik) - kritikern

Malin - bästa vännen

Ninnie - sjuklingen i gänget

Johan - "Gubben" i skogen

Rebecka - bossen

Gustav - provsmakaren

Alla hade vi vår roll i denna dynamiska grupp som faktiskt gjorde ett otroligt bra arbete!

Minnen

Publicerad 2011-06-19 21:17:47 i Allmänt,

Syrran och jag hittade gamla fotoalbum med olika hästar som på ett eller annat sätt passerat genom våra liv, en del med lyckliga slut och en del med mindre lyckliga slut. En sak alla har gemensamt är att de på sitt eget personliga vis satte avtryck i våra liv som vi aldrig kommer glömma... Här är bilder på några av dem:


Prins IV : min egen stjärna under många år, tillsammans flyttade vi berg!

Stella: För många drömhästen, för mig en alldeles speciel häst med hjärta stort nog att rymma världen.

Will Got (eller Vilgot): Nerver från fullblod, envis som en ponny men den enda häst jag önskar jag kunnat köpa...

Första året

Publicerad 2011-06-17 19:38:37 i Allmänt,

Mitt första år på universitet är nu officiellt till ända, sista tentan avklarad med betyg G (vilket är en stor överraskning för mig...)

Ska vi då tänka tillbaka lite, vad har egentligen hänt under dessa nio månader i skolan, dessa äventyrliga nio månader som gett mig nya vänner, nya perspektiv, nya erfarenheter. Ett skolår som gett en innebörd till mitt liv, en framtid som för mig är ett av de viktigaste stegen i mitt liv. Nu kanske ni vill veta hur det kom sig att jag valde att utbilda mig till lärare?

Jo, tanken om lärare har funnits redan från min gymnasietid men inte särskilt seriöst. För ett år sedan hade jag spenderat ca ett halvår till att jobba som elevassistent vilket kan man säga gav mig blodad tand. Känslan när man når fram och ser hur eleven upptäcker kunskapen och sin omgivningen är obeskrivlig. Jag vet att jag skrev lite överdrivet sist om varför man ska bli lärare och nu så allvarligt men jag vet bara att för att bli en bra lärare måste man ha passion för sitt ämne men även för livet utanför skolan. Man måste helt enkelt hitta balansen i sitt liv annars kommer man bli galen...

Medmänniskor

Publicerad 2011-06-17 19:24:33 i Allmänt,

Ibland blir man påverkad av händelser men oftast är det människorna i händelserna som utgör kärnan i erfarenheten. Människors vars existens antingen är väl och nära känd eller människor man inte visste fanns. Människors vars liv var okända tills för ett ögonblick sedan men som nu förevigt kommer finnas i ens minne utan förmåga att "radera". Människor som påverkat ens egen existens men människor vars liv man själv påverkat.

Vi går genom våra liv där människor ständigt finns i vår närhet, det är hur vi använder oss av våra erfarenheter och möten med andra människor som avgör vart våra liv för oss...

Varför man ska bli lärare

Publicerad 2011-06-15 20:58:54 i Allmänt,

Jag har kommit på varför jag ville bli lärare:

  1. Inga obekväma arbetstider
  2. få insirera framtidens hopp
  3. ett varrierande yrke med mkt sjukskrivningar
  4. möjligheten att skälla på någon
  5. makten
men framför allt jag får ha mina naglar hur långa och i vilken färg jag vill!

Hårfrisyrer...?

Publicerad 2011-06-14 21:31:10 i Allmänt,

De flesta har väl genom åren testa lite olika frisyrer och hårfärger, en del mer lyckade än andra. Här är några av mina, ENJOY!







Som jag sa, en del mer lyckade än andra...

De ska va gött att leva, annars kan det kvitta!

Publicerad 2011-06-14 21:04:50 i Allmänt,

Har varit hemma i fyra dagar nu vilket har medfört: skavsår, träningvärk i ben, mage, rygg, armar, axlar och händer, bråk med föräldrar, behov att att städa "mitt" rum, kakmonstrets uppvaknande, långa sovmorgonar och bortskämd med ett välfyllt kylskåp! Bonnatösa är hemma...

Detta är bara efter de första fyra dagarna, tänk hur det kommer vara om två månader när jag åker tillbaka till Linkan...?

Årets största lärdom

Publicerad 2011-06-12 21:07:57 i Allmänt,

Sitter och läser om kommunaliseringen av skolan, lite lätt nöjesläsning för mig men inte för så många andra. En liten pocketbok jag fick via posten av LR eller om det var det andra lärarförbundet...? Ja ja nu läser jag i alla fall denna lilla bok, då det finns en sak jag har lärt mig under mitt första år på universitetet.

För att utnyttja nutiden och planera framtiden måste man skapa förståelse genom dåtiden.

Dvs utan förståelse och insikt i skolans historia kan man inte skapa en läromiljö som gynnar eleverna! Men jag tror man kan tala om detta på allt. Hur ska man annars kunna göra något på goda grunder om man inte vet omgivningens historia...?

Hemfärden...

Publicerad 2011-06-10 15:35:18 i Allmänt,

Vad är inte så härligt som när himlen är full av blixtrar, öronen döva för allt annat än dånet från åskan vägen fylld av vattnet som forsar ner oavbrutet från en vidöppen himmel, nästa som att man satt på en kran som inte går att stänga av.

I alla detta körde jag den två timmar långa resan hem till min småländska skog och vad möts jag av så här första dagen i på det småländska höglandet? Regn och åter regn...

Trist men skönt att vara hemma och ha "sommarlov" även om jag kommer jobba större delan av sommaren. Tur att mamma var med och bjöd mig på Donken och glass :D Allt för den förlorade dotterns återkomst...

Sjung åska sjung!

Publicerad 2011-06-08 20:03:34 i Allmänt,

Älskar ett rejält åskoväder, det liksom laddar ur luften lite och man känner att man lever.

Som ni förstår var det ett rejält åskoväder här igår, och i stora delar av södra Sverige oxå. Blixten lyste och det dundrade härligt i luften. Tråkigt hemma bara när TV:n måste vara avstängd och datorn cp:ar sig. Synd att åskan inte slog ner här, då hade min dator fått en himlans POWER-BOOST, precis vad den kanske behöver...

Kimakteriet, nästa!

Publicerad 2011-06-05 11:22:05 i Allmänt,

Beskrivning enligt  Hormonia.se : Klimakteriebesvär och övergångsbesvär som värmevallningar, torra slemhinnor, sömnproblem och humörsvängningar beror på minskad hormonproduktion och hormonell obalans. Många kvinnor upplever övergångsåldern som en mycket påfrestande period med svettningar och PMS.

Tur att jag bara är 23 år gammal, tittar på film och vädret är stekhett ute...

Blue i Rio

Publicerad 2011-06-04 23:03:38 i Allmänt,

Tittat på Rio nu, helt underbar film med många sköna karaktärer, givertvis Rio. Men hans vänner är inte dåliga de heller när kommentarer så som:

"Yippie kay yay monkey-man!"

dyker upp efter ett litet slagsmål med ett gäng galna apor. Men som vanligt skrattar jag mer än jag behöver och Malin skrattar år mig... Vanlig filmkväll hemma hos Malin och Rebecka!

Crazy Dog Lady

Publicerad 2011-06-03 19:20:04 i Allmänt,

Fick en alldeles underbar porslinshund av grannen och bestämde mig i samma veva att bli en sådan crazy dog lady som samlar på massa porslinshundar, helst stor som står på golvet!

Lill-lördag :D

Publicerad 2011-06-02 15:25:53 i Allmänt,

Igår var det dags för årets Fläxfest!  Nya Läxmästeriet och FOUL bjöd på lekrunda samt lite gyckel och för att inte förglömma avslöjades årest Nolle-TEMA : JORDEN RUNT PÅ 14 DAGAR. En resa som kommer förvandla alla våra liv och som för min del kommer innebära många kamerablixtrar. Jag ska ta bilder när ingen väntar sig, krypa runt bland buskarna för att få osencurerade bilder där alla, FOUL som minsta lilla Nollan, inte kommer ha en chans att undfly min kameran. Men jag är inte ensam i mitt uppdrag...

Detta Nolle-P kommer nämligen förevigas av Linda, Juan, Anders och givertvis mig själv alias TURISTFOTOGRAFERNA!

Om

Min profilbild

Rebecka

"Ha en hjältes orädda attityd och ett barns kärleksfulla hjärta."

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela