Ett liv i lyx...

Studentlivet är inte alltid fullt av pengar men med vänner, kärlek och hela världen för mina fötter gör det ingenting!

Första grälet

Publicerad 2011-03-31 12:29:47 i Allmänt,

Malin och jag har haft vårt första gräl!

Det var i och för sig mer en nickande leende Malin och en monolog från min sida om hur mkt hon "jämnt" pratar och "aldrig" får något gjort och hur hon "alltid" lagar mat där hon till och med tar över matlagningen från mig... Det är inte lätt att vara sambo med ett pratande kontrollfreak, det är inte lätt!

People-addicted

Publicerad 2011-03-30 16:57:35 i Allmänt,

Som de flesta vet gillar jag att prata, länge och mycket…

 

Skulle sitta med Alexandra i min grupp och tentaplugga idag. Under fyra timmer skrev vi två A4-sidor, HANDSKRIVNA! Ni kan ju bara tänka er vad vi gjorde den mesta av tiden… När vi sedan hamnar vid samma bord som ännu en pratkvarn (Sandra) blir det inte bättre, så när vi inser att snart hela dagen gått och vi har en hel del kvar att göra skriver vi nästan lika myckett till fast på mindre än en timmes tid (observera att Sandra nu har lämnat oss för bussen och ett snyggt tvilling par på hemfärd…).

 

Om det är ett par ord till någon i förbifarten eller en konstant diskussion i fyra timmar, en handvinkning på avstånd eller en kärleksfull kram, spelar ingen roll! Jag gillar att prata och träffa människor, speciellt människor som pratar minst lika mkt som jag…

 

Men jag kan tala om att även om det inte blev mycket tentaplugg är jag ändå nöjd med min dag för jag behöver detta sociala samspel för att kunna behålla lugnt och fokusen på vad som komma skall, jag är inte bara fb-beroende, jag kan nu även konstatera att jag är people-addicted!

Vårtecken

Publicerad 2011-03-29 14:42:01 i Allmänt,

Det är inte ofta jag är rädd för mitt liv men idag var jag det. Åkte med buss 20 från Universitetet mot Resecentrum och var tvungen att hålla i mig! Busschaffören körde bussen som om den vore en stridstank, fulltfart i svängar som korsningar och som passagerare kan man inget annat än hålla i sig för kung och fosterland!

Det bästa av allt var att mitt i en rondell "leker" två harar lite väl kärleksfullt med varandra...

Två tecken på att det är vår!

Tyra Show

Publicerad 2011-03-28 11:51:00 i Allmänt,

"Man måste skilja på att göra sitt bästa, att ha ett mål, och vilja vara perfekt!" (gästande psykolog).

"Ett A- eller ett B är inte dåligt eller ett misslyckande, och det är inte dåligt om man strävar efter ett A." (Tyra Banks)

Ibland får man kloka ord och råd från de mest oväntade håll, som faktiskt passar alldeles utmärkt just nu när man själv sitter och pluggar inför en tenta där ångest och panikt inte är ovanliga känslor...

Lördagkväll

Publicerad 2011-03-26 18:54:05 i Allmänt,

Sällskap: Bernt Gustavsson med diskussioner kring vad kunskap är?
Musik: Klassisk musik som ökar mitt kulturella intag för veckan.
Mat: Grillad potatis, avancerad amerikansk sås och en exotisk dricka

Sammanfattning: Läser inför tentan... höjer TV-ljudet för att slippa höra grannens dotter öva blåsinstrument... tröstar min ensamhet med fett och socker(chips, dipp och Cola)...


Tentaplugg

Publicerad 2011-03-26 09:28:52 i Allmänt,

Jag läser och läser och läser...

Sen skriver jag och skriver och skriver...

Läser ännu mer och ännu mer och ännu mer...

Skriver igen och igen och igen och igen och igen...

Hittar någon att diskutera och diskuterar och diskuterar och diskuterar...

Läser igen och igen och igen och igen och igen och igen och igen och igen och igen och igen...


Så går tentaplugg till om någon finner uttrycket oklart.

Busshållplatser

Publicerad 2011-03-25 18:17:12 i Allmänt,

När man sitter på en busshållplats är det många saker man kan få reda på från andra människor. Vilka dem gillar, vem som var fullast förra helgen, vem som legat med vem osv... De pratar omedvetet högt och tydligt (speciellt om man har hörlurar i sina egna öron och dessa personer är fulla) vilket då leder till att man får veta lite smått och gott.

I väntan på bussen igår fick jag lyssna till en diskussion om svenskar mellan fyra utbytesstudenter(tysk, amerkansk, franskyska och okänt ursprung). Deras livliga diskussion fastnade på om svenska var blyga eller tråkiga?

Jag vet inte vilket som är värst: att fransyskan hade otroligt fula skor eller att de kunde hitta en så träffande beskrivning av svenskar!

En isblå Cresent

Publicerad 2011-03-24 17:10:07 i Allmänt,

För länge länge sedan fanns en liten ny isblå Cresent. Den var så lycklig att komma alldeles ny från fabriken till sin nya ägarinna som själv inte kunde vara lyckligare. Tillsammans la de många mil på hjulen och inget kunde stoppa dem!

Tiden gick och så måningom ägnades inte lika mycket tid åt vägens frihet men ändå fanns den isblåa Cresent alltid där, redo att dra ut på nya äventyr tillsammans. De flyttade till Linköping där nya vägar utforskades, nya gupp att inviga och där nya äventyr tog sin början. Lyckliga minnen tillsammans men i Linköpings hårda cykelvärld tog äventyren slut. Detta är allt som är kvar av den en gång lyckliga isblåa Cresent...

 


Föreläsning Geografi = kartor

Publicerad 2011-03-23 15:51:05 i Allmänt,

Enligt nationella undersökningar där man skulle placera ut 16 länder på en världskarta (ålder 18-24) är svenskar bäst när det gäller hur omvärlden ser ut, trots detta kunde inte 7 % av svenskarna hitta Sverige på en världskarta! DÅLIGT SVENSKAR!!! 

USA fick sämst resultat, hela 24 miljoner amerikaner visste inte var USA låg på en världskarta. I en annan undersökning med frågor som ex: Var utspelar sig musikalen "Chicago"? Var hittar man Franska Alperna? Var kan man hitta Wienfilharmonikerna? I vilken amerikansk stad utspelar sig "Dallas"? Kan ni svara på dem? Det kunde inte större delen av amerikanska befolkningen...

En journalist skrev att man nu har hittat den förlorade generationen...

Soldyrkare

Publicerad 2011-03-22 19:55:37 i Allmänt,





Min hund är en sann soldyrkare och hon hittade äntligen lite vårsol på golvet, men hade svårt att bestämma sig hur hon skulla sitta/ligga...

v.12 = Overallsveckan!

Publicerad 2011-03-21 17:56:50 i Allmänt,

Har man "ovve" tillhör man en grupp glada fria människor som vågar skämma ut sig lite då och då men skrattar vidare i livet ändå (innebär lekar och diverse andra knasiga påhitt).

Men det finns några regler för "ovven":
  • märken ska placeras enligt speciella traditioner
  • programmärket ska sitta på bröstet, nära hjärtat
  • "ovve"-invigningen är till för att rulla, kräla, krypa, åla, dra, kråla, hoppa, glida i vad nu än som erbjuds för att göra "ovven" så skitig som möjligt.
  • Används på Kravall och liknande
  • Desto mer smuts, desto mer lukt, desto bättre!
"Ovven" ska hålla (förhoppningsvis) hela studietiden och nu har det då blivit dags för en årliga Overallsveckan där man tar på sig sin fina rena "ovve" för att sedan skrutta runt i skolan med. Jag använder min och jag tycker den är tillräckligt skitig (lera, såpa/vatten, mjöl/vatten) för att klassas som GODKÄND, än så länge...

Meningen med hund

Publicerad 2011-03-19 16:43:07 i Allmänt,

* osynligt inbrottslarm

* inbyggd matklocka

* följer nya inredningsmodet med naturelement inomhus (vatten/jord/snö/grus)

* effektiv damsugare i köket

* peronlig väckaklocka utan snooze...


Historiaföreläsning

Publicerad 2011-03-18 18:03:09 i Allmänt,

Ibland har man de mest underhållande/givande föreläsningarna, de är få men när de väl kommer sitter man nästan dubbelvikt av skratt i stolen. Tyvärr är det ofta de mest banala saker som fastnar av sig själv även på dessa föreläsningar; "för några hundra år sedan var bibeln den bok som fanns i flest svenska hushåll, idag är det Ikea-katalogen"...

...eller när han förklara för oss att "det största misstaget en lärare kan göra är att bryta på "rast-kulturen" och låter oss sedan få rast(kaffe)...

...eller när han står inför 90 studenter och sjunger: "Uti vår hage där växa blåbär, kom hjärtans fröjd" för att därefter lägga till "jag tycker alla ska vara med om en nära-döden-upplevelse någon gång under ens livstid...".


To my special friends

Publicerad 2011-03-17 18:00:04 i Allmänt,

"As we walk our path of life,
We meet people everyday.
Most are simply met by chance.
But, some are sent our way.

These become special friends
Whose bond we can't explain;
The ones who understand us
And share our joy and pain.

Their love contains no boundaries.
So, even we are apart.
Their presence enhances us
With a warmth felt in the heart.

This love becomes a passageway,
When even the miles disappear.
And so, these friends, God sends our way,
Remain forever near."

Tvillingar

Publicerad 2011-03-16 20:45:44 i Allmänt,

Sara: Är ni enäggstvillingar? Alltså var ni jättelika när ni var små och så?

Jag: Ja det var vi väl, så troligen.

Jenny: Men då har de väl samma DNA?

Sara: Ja, så om du någon gång behöver blod eller ett organ har du en perfekt donator!

Jenny: Åh Åh! Och du kan ju begå mord å sen skylla på din syster!

Jag: Det var min absolut första tanke oxå, Jenny...

Läroböcker

Publicerad 2011-03-16 20:42:33 i Allmänt,

Vår föreläsare idag visade exempel ur en relativt ny lärobok (årskurs 6, "Världen") där vissa delar och formuleringar var lite konstiga för våran mångkulturella och informations samhälle. Han hade mejlat förlaget och ifrågasatt dessa och fått svaret i nästan alla fall: "Det var en olycklig formulering". Alla på föreläsningen låg dubbelvikta av skratt både över formuleringarna och svaret!

Tidigare under dagen satt min grupp (L5) och inspekterade gamla samhällsböcker ( från 20-, 50-, 70- och 2000-talet). Inte bara innnehöll de riktigt gamla böckerna REN propaganda utan deras formuleringar, underrubriker samt bilder gav upphov till MÅNGA skratt och skämt!

Det är nog bara blivande lärarstudenter som finner innehållsförteckningen i en gammal lärobok underhållande...

Religionföreläsning med dansken...

Publicerad 2011-03-15 16:43:24 i Allmänt,

Hans-Christian: Skicka runt denna "staty", men bara till er unga kvinnor. Killarna får inte röra den!

En stund senare efter förklaringen var "statyn" var:

Hans-Christian: Så om ni, tjejer, om 9 månader får barn, skulle det väl vara lämpligt att döpa barnet till HansChristian. För det är ju tots allt tack vare mig barnet blev till, eller ja tack vare "statyn"...

Grupp L5 - de naket ärliga

Publicerad 2011-03-14 14:43:34 i Allmänt,

Anders - old is good

Emely - datornissan som bestämmer

Rebecka - pratar konstant (ofta utan paus)

Gustav - den som skjuter oss när föreläsningarna är dödstråkiga

Alexandra - pratar nästan lika mycket som Rebecka

David - har ALLTID sista ordet (även här tydligen...)

Ensamhet

Publicerad 2011-03-13 18:07:27 i Allmänt,

Som den första knoppen på våren,
som det sista lövet på hösten,
som den första snöflingarn på vintern,
som sommarens sista dag...

Doften, värmen, känslan och minnen stannar kvar.
När man vet vad man kunde ha,
känns ensamheten så mycket större,
så mycket ensammare...

Släpp fångarna loss det är vår!

Publicerad 2011-03-12 17:04:08 i Allmänt,

När är det vår?

Är det när snön är borta, när man känner doften av jord igen eller när solen värmer och tjocka jackor kan hängas in i gardroben? Är det när tikar löper eller när man ser ekorren igen? Är det när fåglarna kvittrar och första knoppen blir synlig i jorden? Är det när m an kan cykla vart man vill utan att riskera livet eller när vårskorna plockas fram? Är det när det är ljust på morgonen när man stiger upp och när kvällarna är ljusa längre? Är det när man verkligen börjar planera semestern eller när man börjar se slutet av terminen? Är det när man går runt  och är glad för att solen ÄNTLIGEN tittar fram igen? Eller när man får ta fram vår/sommarskorna?

Våren är så många saker för många olika människor, men för mig är våren när hunden drar in den grus som under vinterns hala tid hållt oss på benen, när man kan känna luktan av kodyngan och när motionsspåret är fullt av människor(ViktVäktare och dvs andra bantare) som tillskillnad från oss trogna hudnmänniskor och motionsfolk till sist vågar sig ut igen...




American Pie: The Wedding

Publicerad 2011-03-12 10:20:59 i Allmänt,

Ibland flippar man mellan kanaler och hamnar i de mest oväntade filmer/konversationer:

Jim: Du kan inte fortsätta uppföra dig såhär!

Stifler: Menar du att jag är otrevlig?!

Jim: Otrevlig skulle vara en förbättring...

Johnny Depp!

Publicerad 2011-03-11 16:53:21 i Allmänt,

Springer som vanligt uppför trappan till min matte-lektion med andan i halsen, slänger mig ner på en stol och gräver fram böckerna för att sedan titta mig omkring vilka filurer som ger oss glädjen med sin närvaro. Och vem sitter inte ett par stolar till höger om mig om inte Johhny Depp! WOW!!!!!

Sen ber han om hjälp och till min besvikelse hör jag att det inte den personen jag trodde det var...

Ps. Var faktiskt på väg att be om autograf, måste nog ta det lite lugnare till matte-lektionerna annars kommer jag snart göra bort mig...

Mitt stora feta grekiska bröllop

Publicerad 2011-03-10 16:10:46 i Allmänt,

"Min pappa trodde på två saker: Att greker skulle undervisa icke-greker om greker och att fönsterputs kunde bota alla sjukdomar!"


Vad enkelt allt skulle vara då! Jag syftar på fönsterputsen...

Sjukdomshistoria

Publicerad 2011-03-09 16:36:21 i Allmänt,

Jag: Jag kan inte bli sjuk nu, jag kan bara inte! Det finns liksom inte tid för det i min planering!

Mamma: Men vi blir inte sjuka.

Hanna: Tack vare Eksjöhofgårdssjön!

Mamma: Mmm, ja, faktiskt.

Jag: Så tack vare den stinkande, grumliga, slemmiga lerpöl till sjö, blir vi inte sjuka...?

Meningen med att kunna läsa

Publicerad 2011-03-08 20:51:26 i Allmänt,

Min grupp (L5) fick idag vara med om vad som händer när Rebecka är trött men glad. Rebecka börjar då prata om allt mellan himmel och jord utan att andas eller ge utrymme för någon annan att kunna säga något. Människor hanterar dessa situationer på olika sätt: många lyssnar och nickar uppmuntrande, en del försöker envist hitta något sätt att komma in i konversationen (förgäves), andra gör allt för att undvika "tjatet" ex läser en bok...

Vi fick detta bekräftat senare på föreläsningen som handlade om "litteratur och vikten av att kunna läsa". Där läste föreläsaren upp en lista om varför det är viktigt att läsa och långt ner på listen stod det "för att kunna fly".

Vi konstaterade att det är viktigt att kunna läsa för att kunna fly (i tanken) från Rebecka när hon är trött men glad!

Hembesök

Publicerad 2011-03-07 10:39:09 i Allmänt,

När man är hemma är det vissa saker man måste göra:

* Besök hos släkten (dem finns där vare sig man vill det eller inte)

* Titta på systerysters nya häst (en tuffsig lite krake)

* Ta reda på allt som hänt sen senaste gången (inte mycket) 

sen åker man hem igen utan att ha gjort något av större vikt...

Barnens arv...?

Publicerad 2011-03-05 10:01:42 i Allmänt,

"Många barn hade föräldrar vars mor- och farföräldrar hade varit med om stora saker. Stora historiska händelser. Dom hade upplevt krig och revolution. Det kunde röra sig om imperiers undergång, anammandet av nya samhällssystem och etablerandet av nya världsordningar. Föräldrarna hade också fått sin del av kakan. Fått uppleva sådant som gick att läsa om i olika länders historiaböcker.
   Så nu när arvet skulle föras vidare, när det äntligen blivit barnens tur, var förväntningarna höga. Och vad var det dom fick? Vad fick barnen, den senaste generationen? Vad fick arvtagarna i denna heroiska kedja? Dom fick Bolibompa!"

ur "Kalla det vad fan du vill" (Marjaneh Bakhtiari)

Ett barn har hundra språk

Publicerad 2011-03-04 16:19:37 i Allmänt,

Ett barn har hundra språk
(och därtill hundra hundra hundra)
men berövas nittionio.
Skolan och kulturen
skiljer huvudet från kroppen.

 

Man ber barn;
att tänka utan händer
att handla utan huvud
att lyssna men inte tala
att begripa utan glädjen i
att hänföras och överraskas
annat än till påsk och jul.

 

Man ber dem:
att bara upptäcka
den värld som redan finns och
av alla hundra
berövar man dem nittionio

 

Man säger dem:
att leken och arbetet
det verkliga och det inbillade
vetenskapen och fantasin
himlen och jorden
förnuftet och drömmarna
är företeelser
som inte hänger ihop.

 

Man säger dem:
att det inte finns hundra
Men barnet säger:
Tvärtom, det är hundra som finns.

 

av: Loris Malaguizzi

Språkkunskaper...?

Publicerad 2011-03-03 16:20:01 i Allmänt,

Det finne en del ord i svenskan som inte går att översätta ex. klämdag, pappaledig och fallskämsavtal. Testa och översätt dem till ex engelska?  skrattretande eller hur :P

Två SUPERSVENSKA ord är fika och lagom! Alla svenskar vet vad en fika är men går det översätta utan att förlora betydelsen...? Inte i något språk jag kan i alla fall! Och lagom går inte att översätta och knappt ens att förklara med andra ord ens på svenska men ALLA svenskar vet vad ordet betyder och innebär.

Början på våra instruktioner till en skoluppgift: "I nedanstående text har lexiala ord och morfem bytts ut mot nonsensord och nonsensmorfem." (texten var en nyversion om rödluvan och meteoriter)

Man kan undra vad det är egentligen vi ska lära oss med allt det här...

Språkföreläsning 1

Publicerad 2011-03-01 18:18:54 i Allmänt,

Ibland kan en föreläsares ordval skapa kaos (okontrollerat fnitter och skratt)...: "varje gång man öppnar munnen kommer det en ny sats"

...speciellt bland ett gäng uttråkade studenter där tankarna i föreläsningens slut gick ungefär så här:

"Killing me softly with his words..."

Om

Min profilbild

Rebecka

"Ha en hjältes orädda attityd och ett barns kärleksfulla hjärta."

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela