Ett liv i lyx...

Studentlivet är inte alltid fullt av pengar men med vänner, kärlek och hela världen för mina fötter gör det ingenting!

150 miljoner kronor

Publicerad 2010-11-30 17:55:11 i Allmänt,

Vad skulle man göra med 150 miljoner kr?

Man skulle kunna köpa sin drömbil, ett sommarhus på franska rivieran, en skidstuga i Alperna, en lägenhet i Stockholm, åka på drömsemestern flera gången om och en hel del annat, eller hur?

Eller så köper man EN häst, det vill säga Moorlands Tortillas, världens främsta dressyrhingst...

Vilse...?

Publicerad 2010-11-29 08:57:28 i Allmänt,

Rebecka var över en helg i Stockholm och Rebecka gick vilse...

...inte på Centralen...

...inte i Stockholm centrum...

...utan i Hemköp!

Studentcykel

Publicerad 2010-11-29 00:30:55 i Allmänt,

Cykel är en stundets bästa vän! Cykeln hjälper studenten från en plats till en annan väldigt billig om inte gratis. Cykeln tar hem studenten sena kvällar med hjälp av lyse och ringklocka. Cykeln bör därför vara bra och tålig för de olika utflykter den ska med på.

I Linköping finns det ett ställe som säljer cyklar till studenter väldigt billigt, vilket passar för en fattig stundents plånbok. Dessa cyklar är inte bara nyrenoverade i moderna och häftiga färger, dessa cyklar har stänkskydd gjorda av petflaskor, väldigt miljövänligt, och har förhoppningvis fungerande bromsar och lysen. Var kan man då hitta dessa fantastiska cyklar till lågt pris? Jo bakom Hemköp i Ryd...


Varning!

Publicerad 2010-11-25 15:31:43 i Allmänt,

Argsinta Athena är i farten igen! Folk ombeds hålla sig inomhus och skulle någon få syn på henne ring efter Matte så tar Matte hand om Argsinta Athena. Män med gröna ögon ombeds vara extra uppmärksamma.

För de som inte vet hur Argsinta Athena ser ut...


Gubben Vinter

Publicerad 2010-11-24 19:19:07 i Allmänt,

Nu har Gubben Vinter slagit sina klor i Linköping, vilket gör de dagliga promenaderna med hunden något besvärligare...

Men det finns inte så mycket att göra åt, ska vi tacka och ta emot eller ska vi klaga är dock den stora frågan...? Kallt är det att cykla till skolan, kallt att gå ut med hunden och kallt så det enda man vill göra på morgonen är att dra täcket över huvudet. Samtidigt som snö till första advent är superfint :D Finns något vackrare än när landskapet blir alldeles vitt och frosten biter i kinderna? Eller när hunden själv vill avsluta promenaden tidigt för att hon fryser?

Jag vet inte om jag gillar snö eller inte. Jag avskyr att frysa och bli kall men älskar att leka med snö så som åka pulka och ha snöbollskrig... Och en vinter/jul utan snö är inge riktig vinter, så jag får nog säga:


TACK GUBBEN VINTER FÖR ATT DU KOM ÄVEN DETTA ÅR!

Pengar?

Publicerad 2010-11-23 17:56:02 i Allmänt,

Rebecka är pank!

Makaroner och köttbullar blir huvudmålet idag, imon är ännu oklart...

Min hund är en ängel

Publicerad 2010-11-22 12:39:23 i Allmänt,


Jag har inga sådana illusioner om min hund. Hon gnäller hela tiden, har svårt att slappna av, skäller på allt hon hör, jagar katter och allt som liknar katter(även igelkott, fotboll, löv, stenar och väskor). Hon är smart men förbannat envis och vägrar ta sitt förnuft till fånga, som matte kanske... Hon fäller HELA tiden och slickar sig DÄR NERE, hur trevilgt är det egentligen!

Måste bada henne annars börjar hon lukta och själva badet går inte smärtfritt. Hon ska ut minst var sjätte timme, men vill ut igen efter två. Hon väcker mig på morgonen när jag vill sova, hon väcker mig på nätterna när jag definitivt vill sova. Hon är mammig, klängig och måste ha dyr mat. När hon ligger i sängen försöker hon knuffa ner mig.

Bara så ni vet, jag älskar min hund!

Blivande lärare kidnappade!

Publicerad 2010-11-21 20:40:02 i Allmänt,

Del 1

Igår kidnappades fem unga faddrar från Lärarprogramet vid LiU, efter att ha infunnit sig på platser som genom ett brev tilldelades dem på märkliga vis. Dessa brev, baserad på bokstäver utklippta ur tidningar, innehöll instruktioner till de fem faddrarna, om plats, tid och förmål som skulle medtagas.

Vid faddrarnas enskilt utmärkta platser blev de bortförda av några mystiska okända ungdomar, med huvor märkta på speciella sätt. Efter en kort promenad var de framme vid kidnapparnas första stopp, den ökända Hangaren i Ryd. Trots höjdskräck och diverse andra fobier klättrade de till taket i hopp om sin befrielse. Men icke...

Endast ett test som avslutades med att luvorna togs fram och på de nu skärrade faddrarna. Kidnapparna förde de fem unga faddrarna vidare till ett varmt och fuktigt rum, kallad "bastu". Där blev de ombytta och var tvungna att tillbringa flera timmar i den outhärdliga hettan. Sedan fördes de vidare till ett instängt och mörk rum för att i en soffa lyssna på de mystiska okända kidnapparna, som tog ton till olika kända sånger men omformulerade texter, alias "gyckel".

 


Del 2

Med tårar i ögonen blev faddrarna ännu en gång bortförda, för att denna gången under tvång utnyttja bowlinghallens resturang i city, där en STOR hamburgstallrik trycktes ner i magarna på faddrarna. Nästa steg i kidnapparnas plan var totalt oväntat, de fem unga faddrarna skulle spela bowling! Och med en vinst till den bästa spelaren. Vinsten trodde faddrarna utgjordes av sin frihet och därför spelade de med livet som insats. Vann gjorde lille Sandro, men vinsten utgjordes av havregryn, flingor, 3 äpplen, linfrö och kakao...

Efter bowlingen fördes faddrarna vidare mot nästa del i kidnapparnas plan, nämligen ytterliga ett instängt och mörkt rum. Detta rum låg dock flera våningar upp i ett höghus där ytterligare sånger framfördes samt en mycket förvånande film där det visade att anhöriga till de fem unga faddrarna hade varit inblandade i komplotten!

Faddrarnas äventyr avslutades när kidnapparna bestämde sig för att släppa dem fri. Som minne fick de ett märke, så att de aldrig skulle glömma. Men vem kommer någonsin glömma WICKEDs faddertack?





GO WICKED!

Publicerad 2010-11-20 10:02:22 i Allmänt,

Vad gör vi? Nu kör vi!

123 Wicked är på G, 123 och vår fylla den är sne
123 Wicked är på G, 465 och vi hittar inte hem

GO WICKED!

GO, GO GO WICKED!

Faddertack idag och våra kära faddrar har ingen aning om vad som väntar dem :D

Böda Camping

Publicerad 2010-11-19 18:59:49 i Allmänt,

Mode på Böda Camping: foppatofflor och någon slags träningsoverall.

Mat på Böda Camping: Pulvermos och Mamma Scans Köttbullar.

Underhållning på Böda Camping: Se vad grannarna har för sig...

Tenta 1: Avklarad

Publicerad 2010-11-16 21:18:46 i Allmänt,

Som ni alla vet gjorde jag min första tenta för ett par veckor sedan och har sedan dess väntat med nervositet på resultatet. Så i fredags fick vi ett mejl från vår tutor, på ett ungefär så här stod det:

Hej!

Jag har nu lämnat in tentorna, så ni bör få besked i början av veckan. Överlag gick det bra några fick godkänt, några fick vg och några fick underkänt.

Ha en trevlig helg!
Jonas


Vet ni vad ett sådant mejl kan göra med en, en fredag em när hela helgen ligger för ens fötter. Att skriva att några fick underkänt och nonchalant avsluta med: Ha en trevlig helg!

Jag kan tala om att jag hade ingen trevlig helg...

Upptäck Windows 7

Publicerad 2010-11-16 17:17:27 i Allmänt,

Efter att ha haft Windows 7 ett bra tag nu och idag har jag gjort en del upptäckter!

Om man har flera program aktiva samtidigt, markerar ett program och skakar försvinner alla andra!
Likadant om man markerar ett prgram och drar det till vänster kanten blir det i halv profil. Eller om du drar det till höger blir det oxå halvprofil!
Eller om man vill ut ett program i helpofil, då för man det till övekanten!
Man kan även bläddra mellan de olika programen bara genom att trycka på alt+tabb eller "fönster"knappen+tabb!

Häftigt eller hur, fick väldens WOW-känsla(inte online-spelet alltså)!

Min rosa bubbla!

Publicerad 2010-11-15 09:16:56 i Allmänt,


I min rosa bubbla är gator och hus rosa.

I min rosa bubbla äter man lax varje dag.

I min rosa bubbla dricker man jordgubbssaft varje dag.

I min rosa bubbla skiner solen varje dag.

I min rosa bubbla går inte något sönder.

I min rosa bubbla älskar alla varandra.

I min rosa bubbla är alla människor rosa.

Min rosa bubbla finns inte...

Nora Roberts - Sawfilmerna

Publicerad 2010-11-14 16:19:11 i Allmänt,

Vilka likheter kan ni hitta mellan Nora Roberts kärleksromaner och Sawfilmerna?

Som ni vet såg jag några av Sawfilmerna för inte så länge sedan och kan tala om för er att tills igår hade jag inte skänkt filmerna en tanke sedan jag såg dem, men så lästa jag Nora Roberts bok Farliga Vidder. En kärleksroman som alla andra av hennes böcker men skillnaden mellan denna och de andra jag läst av henne är att det begås hemska mord, på djur och människor där kropparna blir torterade och lemlästade med ganska beskrivande detaljer.

Boken är 500 sidor men jag var tvungen att läsa klart hela under kvällen/natten annars kunde jag inte somna och när jag väl läst klart kom alla bilder ur Sawfilmerna fram igen som jag förträngt under den senast veckan. Så igår eller rättare sagt idag på morgonen (02.38) försökte jag somna med bilder på bl a ruttna griskadaver i huvudet, framkallade av en bok som går under genre kärleksroman...

Lärare

Publicerad 2010-11-13 10:09:56 i Allmänt,

Som jag kanske inte sagt läser jag lärarprogrammet i Linköping nu. Första terminen går mot sitt slut med en tenta gjord och nya vänner funna. Detta är en härlig tid fylld av blod, svett och tårar men även en massa skratt och diverse underhållande aktiviteter.

Vi har skrivit, dansat, läst, krålat, glidit, fikat, sjungit, format, byggt, hoppat, ritat, diskuterat, argumenterat, skrattat, fotat, mått dåligt, sms:at, planerat, rullat, myst, sovit, gått, cyklat, sprungit, dragit, ätit, städat, klippt, limmat, ropat, kastat, lekt, stojat, stimmat, busat och inte minst dryckit diverse drycker.

Vad kan vi sammanfatta genom detta då? Jo vi har gjort en helvetes massa roliga saker enbart för oss!




"LÄRARE, säg finns det något kärare! LÄRARE, det käraste vi har!"

Jeppe...

Publicerad 2010-11-12 16:29:16 i Allmänt,


Han var en kul prick som alltid ställde upp, Jeppe svek aldrig utan en trogen 86:a var han. Hans lite slita utseende gjorde honom bara mer attraktiv för att inte tala om hans helt fantastiska bakdel som det inte fanns många fel på... Man fick dock vara ganska bestämd för han var ganska envis och svårhanterlig men så fort man lärt sig knepen gick allt som på räls med honom.

Men precis som alla män gick han sönder lite då och då. Han blev ynklig och det var jobbigt att få igång honom, speciellt om han blivit kall, då var det nästan omöjligt! Det blev liksom inge fart i honom, han orkade inget och ville helst stanna hemma. När synen på hans ena öga började svikta fick vi fixa det, det var inte det dyraste vi fixade kan jag ju tala om och definitivt inte det enda!

Det största problemet var dock all fukt på honom, hur mycket vi än torkade och vädrade fanns det lika mycket fukt kvar ändå... obegripligt tyckte vi speciellt en gång när det bara rann ur honom från ett hål i undre regionen.

Men vad ska man göra när de blir lite äldre och knackiga... Vi sålde honom i alla fall, 8 000 tror jag vi fick för honom, ett rimligt pris för allt slitage på honom för han var ju trots allt en gammal men trogen blågrå Golf.

Nya vänner :D

Publicerad 2010-11-10 09:09:25 i Allmänt,


Det bästa med att flytta till ny stad och börja plugga måste vara alla nya vänner man träffar...

det bästa med att få nya vänner är att många gillar hundar och har ingen egen...

det bästa med att många gillar hundar och inte har någon egen är att de gärna vill passa min...

det bästa med att de gärna vill passa min är att jag med glädje tar emot den hjälp som erbjuds, då slipper jag min byracka och kan göra annat!



SNÖ

Publicerad 2010-11-09 21:35:21 i Allmänt,

Det har snöat hela dagen...

Jag gillar snö i alla dess former: snögubbar, snöänglar, kramsnö, frostsnö, isgata, hårdpackad snö, fluffig snö, snöbollar, mycket snö, lite snö, blötsnö, skare ja till och med snö fullt med grus och löv!

Vad jag inte gillar är att bli blöt och kall och frysa, kan man inte både ha snö och värme?

Det har snöat hela dagen...

Kvinnligt/manligt?

Publicerad 2010-11-08 15:46:31 i Allmänt,


Hammare
- manligt eftersom den inte har utvecklats särskilt mycket de senate 5000 åren, men den är händig att ha hemma.


Fjärrkontroll - kvinnligt då den skänker mannen glädje, han skulle vara helt "lost" utan den och, trots att han inte alltid vet vilka knappar han ska trycka på, så fortsätter han försöka!

Orkaner - kvinnliga eftersom de är vilda och våta när de kommer och när de försvinner tar de med sig både hem och bil.

Fryspåsar - manligt eftersom de håller inne med allting men går att se rakt igenom.




Skräcketorp..?

Publicerad 2010-11-07 09:42:58 i Allmänt,

Nu ska jag berätta en historia om Skäggetorp, det är där jag bor. Många tycker det är läskigt och den första reaktionen när man talar om att man bor i "Skägge" blir ett alldeles speciellt ansiktsutryck som visar förvåning blandad med misstänksamhet och ett lite åhhh...

I Skägge ska man akta sig för centrum när det är sent och mörkt ute. Där bor nämligen en barberare som skär halsen av folk men det bor även en häxa i ett pepparkakshus, ett troll i Willys källare, en varvul i parken och en vampyr i skolan.

Vi får inte glömma alla onda andar som kommer fram på kvällen och tar alla barn till underjorden för att göra dem till sina eviga slavar eller älvorna som dansar på fotbollsplanen under dimmiga och stjärnklara nätter.

Det bor en konstig man med horn i pannan på Fogdegatan 666, alldeles röd i ansiktet är han enligt dem som överlevt efter ett möte med honom. En trollkarl bor i källaren på Stiglötsgatan 00 där han utför mörka trollkonster för att locka till sig alla unga flickor så att han kan ta deras ungdom ifrån dem och på så vis leva längre.

Folk påstår att jag har livlig fantasi...

Egna tankar...

Publicerad 2010-11-06 13:19:29 i Allmänt,


Vad jag förstått ska man ha lite egna åsiker och tankar på bloggen, här kommer några av mina:

  • Jag tycker Hollywoodfruarna och Newyorkfruarna visar hur man INTE ska bli bara för att man råkar flytta till USA och gifter sig rikt för att sedan komma med i svensk tv... Men jag kan inget annat än älska Maria Montazami :D

  • Jag tycker det är skrämmande att SverigeDemokraterna kommit in i riksdagen men nu kan man bara göra det bästa av situationen...

  • Jag tycker CSN har orimliga och invecklade krav för oss studenter när det enda man vill är att ha möjligeheen att utbilda sig till något man brinner för...

Tror ni det räcker så? Jag börjar bli trött, hjärnan jobbar för full rulle och det börjar lukta bränt...

The notebook

Publicerad 2010-11-05 22:26:31 i Allmänt,

Finns det en bättre film som visar riktig kärlek, kärlek som övervinner allt även döden?

Jag tror inte det, inte någon som är lika bra. Jag såg den tillsammans med Malin ikväll, för mig andra gången men Malin första. Jag grät mer än Malin ska jag väl tillägga :D Men vad konstigt skulle de som känner mig säga, jag gråter till och med i tecknade filmer när det är lite sorgligt! Jag har väl stora tårkanaler eller nått...

Tillbaka till filmen i alla fall, den bästa scenen tycker jag är den allra sista när de ligger tillsammans i sängen och håller varandras händer... Jag vill inte säga mer nu, tycker ni ska se den själva. Killar gillar den nog inte så det får bli en film att se tllsammans med tjejkompisar, när man kan sitta och gråta obehindrat. Men vad jag vill säga egentligen är: SE THE NOTEBOOK!

Utsikt

Publicerad 2010-11-04 15:25:35 i Allmänt,


Det är ju ganska modernt att killar idag har häng, lite eller mkt spelar ingen roll egentligen för ALLA "drar" upp byxorna på samma sätt, de dra i KALSONGERNA! Tror ni det hjälper?

Inte för att jag kollar så mycket på sådant men ändå...

Saw VII

Publicerad 2010-11-03 18:35:13 i Allmänt,

Jag ska titta på Saw VII på bio... I 3D!!!!

Därför hade vi i Wicked (min nollegrupp) Saw-mataton där alla filmerna visades utom nr 1... jag tittade eller lyssande snarare och kunde med hjälp av alla ljudeffekter väldigt tydligt visualisera det framför mig. Jag vet at detta inte är min genre när det gäller filmer men vad gör man inte för sin nollegrupp, får se om jag får mardrömmar efter detta, vem vet Jigsaw kanske hämtar mig till ett av sina lekrum...

Kusin vitamin

Publicerad 2010-11-02 19:13:07 i Allmänt,




Regel nr 1: Lyssna på alltid på Buck!

Regel nr 2: Håll dig till vandringsleden!

Regel nr 3: Om du har gaser i magen, ställ dig sist i ledet...


(ur huvudet på en 7 åring)

Hästnörd!

Publicerad 2010-11-01 16:32:05 i Allmänt,



Jag har upptäckt att jag är en sann HÄSTNÖRD!   

Red syrrans häst i lördags, första gången jag rider på tre veckor. En underbar tur i den småländska barrskogen med känslan av höst och vinter i luften. Hästen Notte(Nått-på-C, jag vet namnet är helt galet) var hur fin som helst, inga konstigheter eller oväntade händelser, hon gick som en klocka! Ändå det enda jag kunde tänka på är hur himmelskt underbart lukten av häst är, blandat med doften av hästskit, blöt häst och lera i en härlig mix.   

Man blir inte medveten om sådana saker förrän man är utan dem och nu har jag, en sann hästnörd, lärt mig uppskatta lukten av häst!

Om

Min profilbild

Rebecka

"Ha en hjältes orädda attityd och ett barns kärleksfulla hjärta."

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela