Ett liv i lyx...

Studentlivet är inte alltid fullt av pengar men med vänner, kärlek och hela världen för mina fötter gör det ingenting!

Biobesök "Thor"

Publicerad 2011-04-30 23:55:38 i Allmänt,

Jag: Det känns som om alla tittar på mig när jag ställer mig upp i biosalongen när den är slut...

Malin: Rebecka, ända sedan jag träffade dig har jag slutat hålla tillbaka när jag går på bio, vill jag skratta så skrattar jag. Precis som du...!

Tillägg: Thor var asbra och så blixtrande snygg!

Storslaget bröllop!

Publicerad 2011-04-29 17:47:03 i Allmänt,

Idag gifte sig Englands prins med sin blivande prinsessa/drottning. Vigseln var fin, där brudparet såg underbara ut. Men hur mycket de än försökte tyckte jag inte de såg lika lyckliga ut som vårt egna kungliga brudpar förra sommaren. När Viktoria avlägger sina löften och man hör hur nära hon är gråten i sista meningen, eller när hon lätt kramar Daniels hand som för att uppmuntra honom, eller Daniel som inte verkar kunna sluta le, kan man inte annat än gråta själv. De har äntligen fått varandra, efter alla rykten, skvaller och envisa hov, och jag är så oerhört glad för deras skull!

För vem vill väl inte hitta sin egen prins att spendera resten av sitt liv tillsammans med...?

Kärleksvisan

Publicerad 2011-04-29 17:41:49 i Allmänt,

Var inte rädd, jag går bredvid dig.
Kom ta min hand, jag håller i dig.
Här i min famn, kan du våga tro.
Sänk dina murar, jag ger dig ro.

För att jag älskar dig, så som du är
och jag vill ge dig allting jag har. 
Låt mig få bära dig när du är svag,
för du betyder allting för mig. 
Var inte rädd, jag går bredvid dig.

(Sarah Dawn Finer)

Punktering...

Publicerad 2011-04-29 16:37:22 i Allmänt,

Det är tredje gången jag får punktering på cykel sen efter jul, så det var bara att lämna in den till cykelreperatören igen!

Dem borde skaffa klippkort till mig...

Fråga chans...?

Publicerad 2011-04-27 21:18:23 i Allmänt,

Man gjorde det i småskolan, 8 år gammal eller nått men det har blivit väldigt modernt att göra det som vuxen oxå...

...på Facebook! När man ska visa att man är i en relation, som ni alla vet att jag är i nu, måste en förfrågan skickas till den andra personen för att bekräfta. Alltså förenklat: man frågar chans!

Bergochdalbana

Publicerad 2011-04-27 16:42:55 i Allmänt,

Livet är som en bergochdalbana: det går upp och ner, svänger både höger och vänster för att sedan stanna lugnt och stilla.

Facebook is tha shit!!

Publicerad 2011-04-26 20:09:57 i Allmänt,

Jag har överlevt TRE dagar nu utan att kolla min FB! Fjortisaktigt, jag vet... Men nu har jag gjort detta och inga stora händelser har jag missat. Ändrade min status från "singel" till "in a relationship". Vad detta kommer innebära vet knappt jag själv men det får tiden utvisa...

En sak vet jag man överlever utan det...

...förhoppningsvis.

OBS!!!

Publicerad 2011-04-25 00:23:49 i Allmänt,

Tillfälligt ur funktion pga ledighet :)

Åter i funktion senast torsdag 28/4...

Sjusovare...

Publicerad 2011-04-19 15:29:27 i Allmänt,




Jag visste att jag bodde med en sjusovare men när hunden börjar härma henne går tankarna i att flytta ut...

Den som väntar på något gott...

Publicerad 2011-04-17 23:50:16 i Allmänt,

...väntar alltid för länge!

Ibland måste man våga säga högt vad man som människa behöver, vad behöver jag för att bli lycklig i mitt liv och inte bara tillfredsställd? Exempelvis jag behöver en bil, eller jag behöver vara gift, eller ett barn skulle göra mitt liv perfekt. En människas önskningar och behov är nästan alltid individuella men något vi alla behöver är mänsklig kontakt och att bli sedd för den vi är och inte för den alla tror att man är.

När man hittat sig själv och lärt sig älska sig själv börjar en livslång romans. Om du inte älskar dig själv hur ska någon annan kunna göra det? Var nöjd med ditt liv och när du sitter gammal, skröplig och smått tokig på hemmet, minns tillbaka ungdomens dar som var fyllt av liv och drömmar. Drömmarna är det som för oss framåt!

Djupt tänker ni nu från en pratig ibland korkad blondin men jag har hämtat det mesta från olika citat, filmer och föreläsningar ;) Haha det hade ni inte väntat er!!!

Mina fina tjejer!

Publicerad 2011-04-15 20:10:54 i Allmänt,

En tjejkväll full med skvaller och smink är toppen, när man dessutom (jag) köper lite nytt till mig själv blir kvällen ännu bättre!

Jaja jag vet, jag är fattig student och har inte så mycket pengar men det är ju såååå kul att köpa nya fina saker till sig själv. Nya fina ögonskuggor, eyeliner, mascara, highlight, ansiktskräm, foundation, ja man kan väl säga lite smått och gott. Sen att det bara var jag som köpte något gör inget, desto mer till mig ;) Till mitt försvar måste jag säga att jag behövde det... nu himlar ni med ögon och tänker: Visst att hon BEHÖVDE det, fin ursäkt! Och ja det är en alldeles utmärkt ursäkt som mildrar mitt dåliga samvete efter att ha köpt för mycket och för dyrt, egentligen...

Här är de sen, färdigsminkade och vackra!

Mina fina tjejer!



Bacon

Publicerad 2011-04-15 16:47:16 i Allmänt,

Jag har en last... (melodi "Jag har en ask")

Jag har en last, den är minst flera veckor
Jag vill bara ha bacon, ju mer tiden går
men jag har två paket kvar, i kylskåpet
dem ligger där väntande på Malin och mig...

Det passar du som...

Publicerad 2011-04-14 18:01:16 i Allmänt,

Ni vet när man berättar för någon vad man håller på att utbilda sig till får man responsen: Det passar du som!

Det är responsfras som ALLA säger för att man ska känna sig nöjd med sitt val. Man vill ju inte känna att man väljer ett yrke som man inte passar som, slösar bort flera år (i mitt fall 4,5 år) på universitet, drar på sig en MASSA lån från CSN för att sedan spendera tiden fram till pensionen med ett yrke man egentligen inte passar som och efter pensionen tittar man tillbaka, bitter och olycklig, med tankar kring hur man slösat bort hela sitt liv i ett yrke man egentligen inte passar som men som alla sa att man passade som när man började!

En del är visserligen ärliga när dem ger den frasen men större delen säger det med eftertänksamhet då de inte känner personen tillräckligt väl för att kunna avgöra ett så stor beslut som val av yrke och som jag förklarade ovan är det alltså bättre att lägga kommentarer som: Va kul! (fast man tänker: stackars sate som ska tillbringa hela sin kärriär med snoriga skitungar...), Vad spännande! (NOT) eller klassikern: Va kul att läsa på universitet! (ni gör säkert inget vettigt, festar och super genom studietiden, just en snygg blivande lärare...).

Efter lite resonering (se ovan) är nog den första frasen den bästa ändå, ni är inte helt säkra på det ni säger stämmer men ni ljuger i alla fall inte...




Vidskeplig?!

Publicerad 2011-04-13 16:20:47 i Allmänt,

För ett par veckor sedan hade vi en föreläsare som tog upp den gamla fina traditionen gällande A-brunnar och K-brunnar. Ni vet alla vad jag talar om: kliver man på en gatubrunn med bokstaven K på får man mycket kärlek, men kliver man på ett brunnslock med A på så får man avbruten kärlek.

Jag tror inte på skrockfulla traditioner så som gå under en stege, krossa en spegel, spilla ut saltkaret osv. Men jag kan avslöja att jag undviker A-brunnar och kliver gärna på K-brunnar. Däremot tvingar jag min hund att gå på A-brunnar och inte gå på K-brunnar! Jag är inte det minsta vidskeplig överhuvudtaget...

Hund uthyres!

Publicerad 2011-04-12 15:11:04 i Allmänt,

Det är så många som erbjuder sig att passa min hund åt mig (de flesta av dem har inte träffat henne) och då kom jag på idén att hyra ut hennes veckovis!

Hon är 5 år gammal och äter vad som helst (inklusive döda djur, bajs, kladdkaka, popcorn mm). Hon är alltid upp med tuppen (senast 7.30 varje morgon oavsett dag). Hon är en fantastisk varelse som just för tillfället luktar illa (gillar inte att bada) och har en otrolig förmåga att fånga uppmärksamheten hos folk med sina nötbruna ögon (psykar dem med en genomträngande blick).

 

Som ni förstår går inte detta erbjudande att motstå, så kontakta mig så förhandlar vi om detaljerna…

Pappa & son - fenomenet

Publicerad 2011-04-11 23:01:40 i Allmänt,

Något som de flesta pojkar, nej jag menar män, har fått erfara så är det effekten av hur pappor beter sig, hur pappa kör den nyinköpta radiobilen, hur pappa bygger ihop den stora legomodellen, hur pappa kör runt på sonens trimmade mopeden, hur pappa leker med tågrälsen. Det är inget ovanligt mellan fäder och söner oavsett klass, etnicitet eller upppväxt, men då många sedan i vuxen ålder skrattar åt det och säger: Så ska jag aldrig göra mot min son! Nähä, det säger ni...

När vuxna karlar spelar på barnens nybyggda konstgräsfotbollsplan och barnen står vid sidan av och tittar på, alltså när vuxna karlar har tagit över den gräsplan som kommunen byggde för barnens skull, vad är det som har hänt då...?

Drömhästen...?

Publicerad 2011-04-10 20:57:13 i Allmänt,

Glöm sketna gamla fullblod, tråkiga tunga halvblod, halvgalna importer, sega stora nordsvenskar, små envisa ponnyer, bara så ni vet islandshästar RULES! Som ni förstår har min dag återigen förgyllts av en ridtur i skogen på dessa underbart mysiga varelser, stor häst i liten förpackning och det skulle inte förvåna mig om en så småningom hamnar i mina ägor :)

Var som sagt på en tur i skogen på förstaklassiga turridningshästar, där vissa av dem dessutom var tävlingshästar på lägre nivå eller som den jag red, Flipi, en fd tävlingshäst som nu pensionerats efter en mindre skada från livet som tävlingshäst. Helt underbart känslig och lydig var han. Redan när vi satt och fikad efteråt planerade vi inför nästa tur, troligtvis en ännu längre runda som enligt våra trevliga ledare skulle sluta vid en sjö där bad och fika väntar. Innan dess kommer jag längta ihjäl mig...!

 

Jag och min nya kärlek Flipi. Kärlek vid första ögonkastet eller nja efter en halvtimmes arbete men hans man!

Omega3

Publicerad 2011-04-09 18:40:52 i Allmänt,

En försäljare ringde angående ett halvårs förbrukning av omega3 för endast 56kr/mån. Jag sa: Tack men nej tack, jag klarar mig. Då fick jag något som kan liknas vid en uppläxning om varför jag inte klarar mig utan, det var imunförsvaret, koncentrationsförmågan och allt där emellan...

Jag åt inte fisk under hela hösten och ändå klarade jag av två kursen (VG och G), VFU i Vimmerby, jag orkade med hunden och ridlektioner, diverse olika studentaktiviteter och dessutom ett kärleksliv!

Jag tror jag klara mig utan hennes j***a Omega3 tabletter...!

Föreläsning 2 - Skinner & Behaviorismen

Publicerad 2011-04-06 16:53:31 i Allmänt,

Vilket yrke passar mig?  Hmm... flest B fick jag, jag blir ju då:

Lyssnaren:
Du är personen som dina kompisar alltid vänder sig till när de behöver berätta något i förtroende. Du har något som gör att människor känner tillit till dig. En bra lyssnare som ger goda råd först när någon frågar efter det. När du berättar något så förstår alla vad du menar, och du har något som gör att alla människor ser sig sedda.
Yrken som passar: psykolog, präst, frisör, lärare, ambasadör/diplomat, reseledare mm.

Ja, det var intressant att veta, dock inte från föreläsningen men även den var intressant...

Ny kurs, nya sidor att läsa

Publicerad 2011-04-05 18:56:16 i Allmänt,

Satt på ännu en introduktion till ytterligare en ny kurs... mest sagda meningen: "Allt står i blockboken" (info-häfte om hela kursen)... så vad gör man under en hel timme där allt han säger "står i blockboken", jo man SOVER! en trist men sann verklighet för en utsliten trött student.

Något vi fick veta under introduktionen var: "Ni ska läsa lite mer än 1400 sidor under denna kursen men innan ni säger något skulle jag vilja berätta en sak. Sedan ca 100 år tillbaka har det varit standard på universitet att man läser ca 200 sidor i veckan. Eftersom denna kursen är 10 veckor gånger 200 sidor blir det 2000 sidor under hela kursen, men eftersom ni har 2 veckor praktiskt arbete blir det 8 veckor gånger 200 sidor alltså 1600 sidor så om ni kan räkna lika bra som jag ser ni att ni läser inte för många sidor utan för lite sidor...egentligen". De tror inte vi har något liv utanför skolan!

Efter hade vi en föreläsning som var intressant men som gick i ljusets hastighet! Tror inte ens Superman hade hunnit med i hennes tempo... 

Kloka ord

Publicerad 2011-04-04 20:32:09 i Allmänt,


"En valack beordrar man, en hingst ber man, ett sto skickar man en skriftlig förfrågan till i tre exemplar och får ett tveksamt svar tillbaka."


Kyra Kyrklund

People-addiction vs Sävsjö-folk-fobi

Publicerad 2011-04-03 20:44:22 i Allmänt,

Detta inlägg kan tyckas märkligt efter att jag förklarat mitt people-adiction men när jag steg in på Konsum i Sävsjö i fredags förmiddag och får en lätt panikkänsla i magen, vill vända mig om och springa ut igen vet jag inte vad jag ska säga eller göra...

Men just detta att man vet vem ALLA är (nästan alla) och man vet att ALLA (nästan alla) vet vem jag är sprids en känsla av panik i kroppen. Här i Linköping vet jag att ALLA (nästan alla) inte känner mig och att jag inte känner ALLA (nästan alla) ger en känsla av individ och anonymitet. Jag vet, förvirrande efter mitt tillkännagivande av mitt people-addiction men nu vet jag att jag även har Sävsjö-folk-fobi.

Förlåt alla Sävsjöbor, det är inte ert fel. Det är mig det är fel på...

I rymden finns inga känslor

Publicerad 2011-04-02 12:03:04 i Allmänt,

Helt underbar film!

Det är inte ofta jag gillar svensk film men denna film om denna underbara pojke Simon med ashbergers är helt enkelt underbar. Hans rättframma sätt, naket ärliga attityd utan några som helst bekymmer om vad andra människor känner, hans ogillande av mänsklig kontakt, behovet av vardagliga rutiner och hans sätt att se världen i cirklar. Smiles som han ser representerar medmänniskornas känslor som han inte alltid förstår sig på...
 
När han sedan måste hitta "en ny jävla tjej som klara av Sams schema, kan diska och gillas Simon" (till sin bror Sam, möter han sin motpart, sitt kaos i livet, en tjej som både gillar katter och hundar. Detta möte mellan två helt olika människor ger en film full av skratt och underbara scener :D

Sevärd!

Den grå vardagen

Publicerad 2011-04-01 16:31:48 i Allmänt,

"Vi behöver utmaningar, vi behöver bryta våra vanor, vi blir stimulerade av överraskningar och det som bryter rutinerna." (Gustavsson)

Jag kanske ska försöka bada min hund snart, tror ni det räcker som utmaning i min vardag eller menar han något större...?



Synd att det inte fungerar på min hund...

Om

Min profilbild

Rebecka

"Ha en hjältes orädda attityd och ett barns kärleksfulla hjärta."

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela